YÖNETİCİ ATAMA NE OLACAK? SINAVLI MI? SINAVSIZ MI?

YÖNETİCİ ATAMA NE OLACAK? SINAVLI MI? SINAVSIZ MI?

Türk Eğitim-Sen'in MEB'e yazdığı yazdığı yazıya, MEB Personel Genel Müdürlüğü'nün verdiği cevap beraberinde yeni tartışmalara neden oldu

O yazı ve cevap özetle şöyleydi: 2009 Müdürlük Sınavı sonuçları yeniden değerlendirildiğinden, valilikler sınava dayalı atama duyurularına çıkmalıdırlar. Cevap olarak da; zaten konu hakkında valiliklere yazı gönderildiği şeklindeydi.

Olayları 4 başlık altında toplayalım.

  1. 2009 Müdürlük Sınavı yeniden değerlendirilmiştir. Yeni değerlendirme ile 60 alarak başarılı sayılanlar “atama hakkı” elde etmişlerdir. Sonuç olarak sınava dayalı eğitim kurumları müdürlük atamaları yapılmalıdır.
  2. Tam bu dönemde MEB sendikalardan “Yönetici Atama Yönetmeliğindeki yeni düzenlemeler” ile ilgili görüş istemiştir. Basına yansıdığı kadarıyla, ana hatlarında çok fazla bir değişlik olmasa da özellikle okul müdürleri ile birlikte diğer eğitim yöneticilerine de rotasyon uygulamasının yapılacağı, Ek-2 formda ödül ve cezaların kaldırılacağı, puanlamalarda bazı değişikliklere gidileceği gözlemlenmektedir.
  3. Bütün bu gelişmeler yaşanırken, mevcut yönetici atama yönetmeliğinde belirtilen takvim doğrultusunda Mayıs-Haziran döneminde isteğe bağlı yer değişiklilerinin yapılması gerekiyor. Önemli bir yönetici ve adayı bu tarihleri beklemektedir.
  4. Anadolu Liseleri yöneticiliği ile ilgili Adana’daki Danıştay Kararının oluşturduğu etkiler henüz bitmemiştir. Bir çok ilde bu konuda bireysel başvurular ve davalar açılmıştır.

Sonuç olarak bu 4 konu birbirine girmiş durumda.

Bakanlık şimdi ne yapacak?

Yönetici atamada hangi takvimi uygulayacak?

Yani önceliği kimlerden yana kullanacak?

Çözüm;

  1. Bir-iki hafta içerisinde (5-15 Mayıs 2011) yönetmelikte gerekli düzenlemeler yapmalıdır. Çünkü, kamuoyuna  yansıyan yönetmelik değişikliği arefesinde eski yönetmeliğe göre işlem yapılması sakıncalıdır diye düşünüyoruz.
  2. Hoşumuza gitsin-gitmesin öncelik sınava dayalı müdürlük atamalarının yapılmasıdır. Bu eğitimciler kendilerinden kaynaklanmayan hatalar nedeniyle zaten önceki atamalarda müracaat edememişlerdir. Kendilerine yeni bir mağduriyet oluşturmamak gereklidir.

(15 Mayıs 2011-05 Haziran 2011)

  1. İsteğe bağlı yer değişikliği atamaları yapılmalıdır. Bu atamalar Haziran ayı içerisinde tamamlanmalıdır. ( 05-30 Haziran 2011)

Tabii ki kararı MEB Yetkilileri verecektir.

Ancak umut ediyoruz bu karar, yeni mağduriyetlere yol açmasın.

Teoman YALÇIN / TurkiyeEgitim.Com Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.