Yönetici Atama Kılavuzu Yayınlanmalıdır

Yönetici Atama Kılavuzu Yayınlanmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığında işler durma noktasında.. Yeni gelen bürokratlar hala koltuklarına ısınamadı mı ? Yoksa işten mi anlamıyorlar ? Bakanlıkta deyim yerindeyse yaprak kımıldamıyor.

Milli Eğitim Bakanlığında işler durdu mu ?

Bakanlıkta revizyon yapan Sayın DİNÇER'in getirmiş olduğu bürokratlar ve özellikle de grup başkanlarına taşra teşkilatından sorulan sorularda cevap alınamıyor. Grup başkanlarının bir çoğuda havuza alınan bürokratlara abi abi diye bu soruları soruyor.

MEB Taşra teşkilatında 40 il yönetici atama duyurusuna çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici atamalarının ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılması için neden bir açıklama yapmıyor.

Bunu Bakanlıkta düşünecek kimse kalmadı mı ?

Yeni gelen İnsan Kaynakları Genel Müdürüne bu konuda brifing verilmiyor mu ?

Duyuruya çıkan 40 il ve duyuruya çıkacak iller için de yönetici atama kılavuzu yayınlanmayacak mı ?

Kaldı ki Talim Terbiye Kurulunun 80 sayılı kararlarına göre branşında atama, Anadolu Önceliği ve daha bir çok konuda illerde ve adaylarda bir kafa karışıklığı bulunmaktadır.

Ayrıca Okul öncesi Eğitim kurumlarının Temel Eğitim olarak tek çatı altında birleştirilmesinden sonra sınıf öğretmenleri de anaokullarına idareci olabilmelidir.

Sonuç olarak her ne kadar Sayın Bakan Basına vermiş olduğu demeçlerde yöneticilik için puan uygulamasına son vereceğim dese de , illerimiz yönetmeliğe göre duyurusunu yapmıştır. Buradan bir geri dönüş söz konusu olamaz.

Sınav kazanan yönetici adaylarımızın ve yöneticilerimizin mevcut yönetmeliğe göre atamalarının tüm illerde ara dönemde tamamlanması temenni edilmektedir.

Bakanlığın Valiliklere göndereceği resmi bir yazı ile duyuru sürecini hızlandırması ve hemen akabinde de Yönetici Atama kılavuzunu yayınlaması beklenmektedir.

Duruya çıkmayan Ankara ,İstanbul gibi illerimizin yanında diğer illerimizinde ara tatilden önce yönetici atama duyurusunu yapması gerekmektedir. Kaldı ki sınav kazanan binlerce kişinin gözü kulağı bu illerimizden gelecek duyurulardadır.


Haber Kaynağı:kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum