Yolsuzluk dosyalarını mahkemeye yığacağım

Yolsuzluk dosyalarını mahkemeye yığacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yürütmenin başı” dediği için Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dava açacağını belirterek, “Yolsuzluklar konusunda en büyük uzman Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Ne diyordu: Ben yürütmenin başıyım. Öyle değil mi? Bunu söyledim, dava açacakmış. İstediğin kadar aç. Bütün yolsuzluk dosyalarını mahkemeye yığacağım, mahkemelerde belki yer kalmayacak” dedi.

İstanbul’dan Edirne’ye helikopterle giden Kılıçdaroğlu, Selimiye Camisi Meydanı’nda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. “Ampulü söndürmeden tatile çıkmayacağız”, “Aldatma ve Kaldırma Partisi”, “Roman açılımı dediler, 100 TL ile kandırdılar”, “Gün olur devran döner, Tayyip gider, halk gelir” pankartları ile karşılanan Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

Haramileri alaşağı edelim

“Gücümüz dayanağımız halktır. Size güveniyor ve yetki istiyoruz. Yetki verin haramilerin saltanatını alaşağı edelim. Bize diyorlardı ki CHP hiçbir zaman proje üretmez. CHP eleştirir milletin derdi ile ilgilenmez. Ne yaptık, onları projeye boğduk. Bütün projelerin halka dokunan sorunlarını çözen birebir halkın sorunlarını çözen projeler ile yola çıktık.

Çocuklar yatağa aç girmesin

Ne vardı memlekette yoksulluk vardı. Yoksulluğu çözmek için oturduk düşündük, taşındık, hesap yaptık, kitap yaptık, 6 ay çalışıp çıkardık, adına aile sigortası dedik. Aile mutlu olsun huzurlu olsun diye proje ürettik. Niye aileden başladık ailede huzur varsa kentte memlekette huzur vardır. Amacımız herkes mutlu yaşasın. Çocuklar yatağa aç girmesin diye aile sigortasını girdik.

Yandaş için değil halk için

Aile sigortasının kaynağı neymiş. Size sözüm var, bu kardeşinizin sözü var endişe etmeyin her şeyin kaynağı parası pulu vardır. Yeri gelince Türkiye dünyadaki 20 büyük ekonomisinden biri, demek ki kaynak var. Bu insan için mi kullanılacak. Yandaş için mi kullanılacak. Biz yandaş için değil, halk için kullanacağız kaynağı. Geçen söyledim bunların döneminde yürütülen paraların yarısını tasarruf etsek güllük gülistanlık olur. Yarısı değil tamamını tasarruf edip yolsuzluğu bitireceğiz bu memlekette. Bu yolsuzluklar konusunda en büyük uzman Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Atatürk’ün odasını gezdi

CHP’ye ait seçim otobüsünden halkı selamlayarak belediye binasına gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, burada Atatürk’ün Edirne’yi ziyareti sırasında kaldığı özel odayı gezdi. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kılıçdaroğlu’na Kırkpınar’ı simgeleyen altın kemer ve güreş tutan pehlivanlar heykelciği armağan etti. Kılıçdaroğlu daha sonra Sedefçi’nin odasına geçerek milletvekili adayları ile birlikte Edirne köftesi ve tava ciğeri yedi. Kentin sorunları hakkında bilgi aldı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17655020.asp?gid=381

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.