Yoksul çocukların dilekleri kabul oluyor!

Yoksul çocukların dilekleri kabul oluyor!

Maddi durumu olmayan çocukların "dileklerini" gerçekleştirecek bir site kuruldu.

dileklerini yazan yoksul çocukların dilekleri gerçek oluyor. Pülümür Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri, adlarına kurulan internet sitesinde sahip olmak istedikleri eşyaları sıralıyor. Sitenin ziyaretçileri de isteklerini gördükleri öğrencilerin dileklerini gerçekleştirerek çocukların sevinmelerini sağlıyor.
-Çocuklar en çok kışlık elbise, ayakkabı, müzik çalar, dijital fotoğraf makinesi ve forma istiyor. Bunların yanında piyano ve Manchester United takımında top koşturan ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun formasını isteyen öğrenciler de bulunuyor. Başka bir öğrenci de köylerine yardım istiyor.
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde maddi durumu iyi olmayan çocukların "dileklerini" gerçekleştirebilecekleri bir site kuruldu. www.1dilegimvar.com'a dileklerini yazan çocukların dilekleri gerçek oluyor.
Pülümür Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri, adlarına kurulan internet sitesinde sahip olmak istedikleri eşyaları sıralıyor. Sitenin ziyaretçileri de isteklerini gördükleri öğrencilerin dileklerini gerçekleştirerek çocukların sevinmelerini sağlayabiliyor.

Pülümür Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, bir ilki gerçekleştirerek öğrencilerinin maddi yetersizlikler nedeniyle ulaşamadıkları "dileklerini" gerçekleştirecek bir çözüm yolu buldu. Okul yönetimi, www.1dilegimvar.com adlı siteyi kurarak öğrencilerin dileklerinin gerçek olmasını sağladı. Çocuklar, sitede isteklerini ve nedenlerini yazarken, site ziyaretçileri de bu çocukların dileklerini gerçeğe dönüştürüyor. Çocukların en çok istediği şeyler arasında ise kışlık elbise, ayakkabı, müzik çalar, dijital fotoğraf makinesi ve tuttukları takımın forması yer alıyor.

-ONLARIN DİLEĞİ KIŞLIK ELBİSE VE AYAKKABI-

Gerçekleşen son dilekler arasında ise şunlar yer alıyor:
S. K.: "Aypod" ve elbise istiyorum. Çünkü benim yok alamıyorum. (Yaş 12)
S.S.: 36 numara ayakkabı (günlük), büyük oyuncak ayı, dileklerimi kabul etseniz de etmeseniz de teşekkürler.
U.P: Kol saati
D.K.: Barbi bebek, toka, 33 numara ayakkabı
G.A.: Kol saati
S.M.: Kocaman tüylü bir ayıcık istiyorum. Kol saati, 37 numara ayakkabı, kışlık elbise
C.K.: Uzaktan kumandalı araba istiyorum
E.K.: Uzaktan kumandalı araba, kırtasiye malzemesi, futbol topu
Z.U.: Kışlık Elbise İstiyorum (Yaş 11)
G.T.: Kitap, kol saati

-OKUL MÜDÜRÜ AHMET GEYİK: “EĞİTİM İYİ ANCAK SOSYAL YÖNDEN SIKINTILARIMIZ VAR"-
ANKA'ya “www.1dilegimvar.comö ile ilgili açıklamada bulunan Pülümür YİBO Müdürü Ahmet Geyik, site kurma fikrinin okulu ziyarete gelen eğitim gönüllüleri tarafından ortaya atıldığını anlatı. Sitenin söz konusu gönüllü grup tarafından oluşturulduğunu ve kendilerinin de okul yönetimi olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek, “Çocuklarımızın ve okulun eğitim yönünden bir eksiği yok. Ancak, sosyal yönden çok fazla eksiğimiz bulunuyor. Bu çocuklar, köyden gelen ve maddi durumu iyi olmayan çocuklar. Okul olarak onlara yardımda bulunmaya çalışıyoruz ancak ne kadar yeterli olabilir? Okulumuzda da sosyal anlamda öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak olan oyun sahası, bilgisayar laboratuarı gibi eksiklerimiz var. Bilgisayar laboratuarımız eskidiği için kullanamıyoruzö dedi.


hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.