Yılmaz: Kadınlarımızın etkin rol alması gerekir

Yılmaz: Kadınlarımızın etkin rol alması gerekir

Bakan Yılmaz: Kadınlarımızın, hayatın her alanında daha etkin rol alması gerekir.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, kadının, hayatın her alanında daha etkin ve aktif rol alması gerektiğini belirterek, "Bu konuda kadınlarımız kendine güvenmeli. Özellikle STK'larla birlikte birlikte çalışma sloganı ile her alanda rol almalılar." dedi.

Bahar Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak desteklenmekte olan 'Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı' kapsamında 'Çocuk Bakımı Elemanı Yetiştirme ve Eğitimi Projesi'nin açılış kokteyli yapıldı.

Proje merkezinde gerçekleştirilen kokteyle Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, konuşmasında, kadınların hayat içerisinde etkin rol almaya başladıklarını ve bunun çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Kadının, hayatın her alanında daha etkin ve aktif rol alması gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, "Bu konuda kadınlarımız kendine güvenmeli. Özellikle STK'larla birlikte birlikte çalışma sloganı ile her alanda rol almalılar. Ülkemizde demokrasi geliştikçe STK'lar da gelişiyor. STK'ların da artık proje üretmeleri gerekiyor. Daha çok proje. Artık proje devrine girdik. Her alanda, her meslekte aktif olmalıyız. Bu toplumun bütün mesleklere ihtiyacı var." diye konuştu.

Kokteylin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Hayat Arslan ise kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı etkinliklerle adını duyuran Bahar Derneği'nin hedef kitlesi olan bayanlara yönelik eğitim, kültür, sosyal yardımlaşma alanında faaliyetler yaparak, kadınların sorunlarını kamuoyu gündemine taşımak ve çözümün bir parçası olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kadın istihdamının, en çok önem verdikleri konu olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Arslan, "Derneğimizin hedefi, dezavantajlı konumda bulunan kadınların kendilerini ifade etmeleri, eğitim ve kültür yönleri ile istenilen seviyeye ulaşmalarını sağlamaktır. Bu amacını gerçekleştirmek için çeşitli panel, konferans, seminer, çalıştay ve geziler düzenlemekte olup, ayrıca bu alana hitap eden proje teklif çağrılarına proje hazırlamak, hazırlanan projelere ortak olmak, bu alanda faaliyet gösteren STK'larla ortak hareket etmeyi kendine hedef seçmiştir.

Bugün burada derneğimizin Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) tarafından kabul edilen projesi için toplanmış bulunuyoruz. Projemizi Haziran 2009'da sunmuştuk, Temmuz 2010'da ise sözleşmesini imzaladık. Derneğimizin öncülük ettiği bu projede, ilimizde aktif olarak faaliyet gösteren ve faaliyetleri ile adını duyuran Gülderen Çalışanlar Derneği ve Bingöl Girişimci İş Adamlar Derneği ortak olarak yer almaktadır. İŞKUR da projemizin teknik izlemesini yapmaktadır." dedi.

tımeüt rk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.