Yılbaşı İkramiyesi Vatandaşı Çıldırttı!

Yılbaşı İkramiyesi Vatandaşı Çıldırttı!

35 milyonluk rekor ikramiye daha çıkmadan çıldırttı. Paraya sıkışan, Milli Piyango İdaresi'ni mektup yağmuruna tuttu. Kimisi bilet istedi, kimisi ise 'İkramiye bana çıksın' diye torpil.

Milli Piyango İdaresi'nin bu sıralar kapısını aşındıranların başında postacılar geliyor. Yeni yılda büyük ikramiye kazanmanın hayalini kuran vatandaş, 2011'e zengin girmenin ilginç yollarını deniyor. 35 milyon liralık büyük ikramiyeyi kazanmak isteyenler, akıl almaz yöntemler uyguluyor. Kimileri Milli Piyango İdaresi'ni mektup yağmuruna tutup, torpil arayışına girdi. Kimileri ise bunu yaparken "acılı hayat hikayesini" anlatmaktan geri durmadı. İşte o mektuplardan traji-komik ayrıntılar:

'ÇIKMAZSA ÖLÜRÜM'
Ankara'dan A.Ç., Milli Piyango biletinin fotokopisini de eklediği mektubunda şunları yazdı: "İşçi emeklisi bir vatandaşım. Kredi borcum var. Son umudum büyük ikramiye. ..... 45 numaralı Milli Piyango biletime büyük ikramiye çıkmasını sağlayın. Çıkmazsa hayatımı sonlandırmayı düşünüyorum. Beni hayata bağlayın."

MEKTUPLA BİLET SİPARİŞİ
Samsun'dan yazan T. L. ise "Astımım ve bronşitim var. Benim gibi hastalıklı birine 100 bin TL çıksa ne yazar" diyerek yardım talebinde bulundu. Almanya'da yaşayan Ç.R. de 50 dolar ile birlikte yolladığı mektubunda, şu ilginç talepte bulundu: "Almanya'da bilet satan bir yer bulamadım. Zarfın içerisine 50 dolar koydum. Bana 2 yarım 1 çeyrek bilet gönderir misiniz? Posta masrafı da bana ait!"

SÖZ! GERİ ÖDEYECEĞİM
Talih kuşundan yardım isteyenler arasında "yatırımcı" vatandaşlar da var. Rüzgar türbini kurmak isteyen ama kaynak bulamadığını söyleyen Yozgatlı K.K., "Ülkenizi seviyorsanız bana 25 bin TL gönderin. Elektrik üretmeye başlayıp para kazandığımda verdiğiniz parayı size geri ödeyeceğim.
Söz..." dedi. İstanbul'dan yazan Ş.Z. ise kazanacağı parayla ev alıp üzerine de 'Bu evi Milli Payango'dan çıkan parayla aldım' diye yazacağım" dedi.

KALAN PARADAN BİRAZ ALSAM...
Diyarbakırlı Ş.E., şans oyunlarında yüzü gülmeyen isimlerden. Ş.E. derdini anlattığı mektubunda ilginç bir öneride bulundu: "Şans oyunlarından bir türlü para kazanamıyorum. Alınmayan ikramiyeleri benim gibi şans oyunlarında hiç yüzü gülmeyen insanlara dağıtabilir misiniz?" Mektubunda gözlerinin görmediğini yazan Adanalı D.A. da ücretsiz bilet talep etti. Üstelik 3 yarım, 4 çeyrek... Milli Piyango İdaresi insafa gelip vatandaşa biletini gönderiyor. Ancak tabii ki tekrarı halinde talebin yerine getirilmeyeceğini belirten üst yazı ile birlikte...

SAHTE BİLETE DİKKAT!
Yılbaşı çekilişine saatler kala Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer vatandaşları sahte bilet konusunda uyardı. Biçer, Milli Piyango biletleri içerisinde homojen olarak dağılmış, çıplak gözle görülmeyen, ancak mor ışık altında görülebilen mavi ve sarı renkte parlayan elyaflar olduğunu söyleyerek, "Biletler ışığa tutulduğunda görülebilen ve tüm yüzeye dağılmış yuvarlak içinde Milli Piyango ambleminden oluşan filigranlar mevcuttur. Eğer yoksa sahtedir. Biletlerin üst ve alt bölümlerinde yer alan bantlarda negatif şeklinde mini etkili 'Milli Piyango' yazıları yazıları mevcuttur. Biletin çekiliş numarası bölgesinin zemininde tahrifata karşı önlem olarak motifler kullanılmıştır" dedi.


HABER365

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.