YGS öncesi 'o konuya gelmedik kabusu'

YGS öncesi 'o konuya gelmedik kabusu'

Üniversite sınavı maratonunun ilk ayağı olan YGS, martta yapılacak. Müfredat hazirana kadar yayıldığı için bu durum, henüz eğitim görmedikleri konudan sınava girecek öğrencileri zora sokuyor.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı  (YGS) için geri sayım başladı. Bu yıl 1 milyon 692 bin öğrencinin başvurduğu YGS, 27 Mart Pazar günü yapılacak. Geçen yıl 1 milyon 451 adayın başvurduğu sınavda bu sene rakam 200 bin arttı. Başvuru sayısının artmasıyla rekabetin de artacağını söyleyen eğitimciler bir adım öne geçmenin sırrının konu eksiği bırakmamaktan geçtiğini belirtti. Geçen yılki YGS’de, müfredat bitmeden adayların tüm konulardan sorumlu tutulduğunu hatırlatan uzmanlar, geçen sene bu nedenle soru kaybeden öğrencileri bu yıl aynı yanlışa düşmemeleri konusunda  uyardı.

SORU KAYBETMEMENİN YOLU

Haziranda kapanacak okullarda müfredatın da o tarih periyoduna göre hazırlandığını söyleyen eğitimciler “Lise sonda daha işlemediği konudan soruyla karşılaşan öğrenciler için de yanlış yapmak kaçınılmaz oldu. Biz bu sene de öğrencilerin aynı nedenden dolayı soru kaybetmelerini istemediğimiz için onları uyarıyoruz ve eksik konu bırakmamaları gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.

YERLEŞTİRME PUANI DÜŞÜYOR

Adaylara dershanede ya da kendi başlarında ders çalıştıkları sırada lise son sınıfın ileriki konularına da bakmalarını öneren uzmanlar şu uyarılarda bulundu: ÖğrencilerinYGS’ye son iki hafta kala okula da gitmedikleri düşünülürse, konu eksiklerini okul aracılığıyla  gidermeleri iyiden iyiye zorlaşıyor ve bu noktada tek kurtarıcı dershaneler haline geliyor. YGS’nin yerleştirme puanına katkısı yüzde 40. Bunun asla unutulmaması gerekiyor. Konu eksiği bırakmak YGS ve dolayısıyla üniversite yerleşme puanı başarısını düşürüyor.

‘Yaratıcı’ sempozyum

İstanbul’da ilk kez bir okul, drama alanında kendi eğitim yaşantılarını beş farklı  ilden gelen 200 aşkın başvuru sahibiyle paylaşıma açacak. Terakki Vakfı Okulları, yaratıcı drama ve eğitim için tiyatro uygulamalarını diğer okullardakiöğretmen ve öğretmen adaylarıyla paylaşarak yaratıcı drama alanına katkıda bulunacak. 26 Şubat’ta düzenlenecek ‘Yaratıcı Drama Köprüsü’ sempozyumu programında, beş yıldır Terakki Vakfı Okulları’nda yapılan yaratıcı drama ve eğitim için tiyatro uygulama örnekleri, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa, Ankara’dan öğretmen ve öğretmen adaylarıyla paylaşılacak.

ÖĞRENCİLER OKULDAN UZAKLAŞIYOR

YGS telaşında öğrencilerinokulu bırakıp dershaneye yönelmesinin, öğrenmenin merkezi okul olmalı anlayışı güden Milli Eğitim Bakanlığı ile ters düştüğünü söyleyen uzmanlar “Öğrencilerinokuldan uzaklaşmaması, eğitimin merkezinin okul olması amaçlanıyor. Ama bu yeni  sınav sistemi bu amacı hayata geçirmek için engel teşkil ediyor. Konu eksiklerini takvim problemi nedeniyle okuldan giderme fırsatı yakalayamayan öğrenciler dershaneye bağımlı hale geliyor. Dershanelere gitme şansı olmayan öğrenciler ise eğitim eşitsizlik sorunu yaşıyor” uyarısı yaptı.

STAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.