Yeşilçam rekora koşuyor

Yeşilçam rekora koşuyor

Yeşilçam 70 filmle rekora koşuyor

Gişe hasılatları ve uluslarası film festivallerinde elde ettikleri başarılarla ön plana çıkan Türk filmleri rekora hazırlanıyor. Sonbahardan itibaren sezon boyunca seyirciyle buluşacak olan 70 filmle Türk sinema tarihinde ilk kez bu kadar fazla sayıda yapım vizyona girecek.

'YABANCILAR GELECEK'
Yabancı film yapımcılarına teşvik niteliği taşıyan yasal düzenlemenin TBMM'de kabul edilmesinin ardından bu alanda önemli bir adım olduğunu belirten Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik "KDV'nin indirilmesi, yabancıları biraz daha rahatlatacak. Ama bu, tek başına bir çare değil. Bunun yanında, en azından bir miktar da geriye dönük teşvik mekanizmasının oluşturulması gerekiyor. Bunun başarılması halinde yılda 4- 5 film Türkiye'de çekilebilir" dedi. Çelik "Bu filmlerin Türkiye'de çekilmesi, uluslararası anlamda tanınmamızı ciddi şekilde artıracaktır. Bu da doğal bir kültür hazinesine sahip bulunan ülkemizi de daha ön plana çıkaracaktır" diye konuştu.

'GÖRÜLMEMİŞ BAŞARI'
Geçen sinema sezonunda gişe hasılatları açısından ilk 10'un Türk filmlerinden oluştuğunu ifade eden Çelik, "Bu, gişe başarısı olarak inanılmaz, hiç görülmemiş bir şeydir" değerlendirmesinde bulundu. Bu sezon gösterime girecek film sayısı açısından yeni bir rekora imza atılacağını da aktaran Çelik "Eylülden itibaren gelecek yıl hazirana kadar yaklaşık 70 film vizyona girecek. Bu da film sayısı itibariyle Türkiye'nin rekoru olacak" diye konuştu.


Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.