Yerli 'Sherlock Holmes'ler Geliyor

Yerli 'Sherlock Holmes'ler Geliyor

Son dönemlerde hayatımıza giren özel dedektifler, artık üniversiteli oluyor.

Kocaeli Üniversitesi ile Özel Dedektifler Derneği arasında imzalanan protokolle, Özel Güvenlik Koruma Bölümü'nde okuyan öğrenciler, "özel dedektiflik" dersini seçmeli olarak almaya başlayacak. Öğrenciler, özel dedektiflerin yanında staj yaparak, takibin ve gözetlemenin de nasıl yapıldığını pratik olarak uygulama şansına sahip olacak.

UYGULAMALI TAKİP EĞİTİMİ
Devlet memurluğundan emekliye ayrıldıktan sonra dedektiflik yapmaya başlayan Özel Dedektifler Derneği Başkanı İsmail Yetimoğlu, mesleğin standartlarını daha üst seviyeye çıkarmak amacıyla Kocaeli Üniversitesi ile Hereke Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik Koruma Bölümü öğrencilerine haftada bir gün seçmeli Özel Dedektiflik, Özel Dedektiflik Araştırma Teknik ve Metotları dersi verileceğini söyledi. Derslere önümüzdeki senenin ikinci yarısında başlayacaklarını, bunun öncesinde belli aralıklarla düzenlenen seminerler vasıtasıyla öğrencilere ulaştıklarını belirten Yetimoğlu, öğrencilere hukuk derslerinin yanı sıra, gözetleme ve teknolojik cihazları kullanma eğitimi verileceğini açıkladı. Derslerde özellikle yaya ve arabalı yapılacak takipler sırasında izlenecek metotlar konusunda durulacağını anlatan Yetimoğlu, "Takipler sırasında kılık değiştirmek önemli. Fotoğraf makinesi, kamera, telsiz, dürbün gibi cihazların nasıl kullanılması gerektiği de eğitimlerde gösterilecek" dedi.

ÖĞRENCİLERE ÇALIŞMA İMKÂNI
Dedektifliğe en çok talebin emekli polis ve askerlerle, geçmişte Milli İstihbarat Teşkilatı'nda çalışmış kişilerden geldiğini ifade eden Yetimoğlu, öğrencilerin de alacakları eğitim sayesinde bu mesleğe ilgi duyacağını kaydederek, şunları söyledi: "Öğrenciler, derneğimiz üyesi dedektiflik firmalarında staj yapma şansına da sahip olacak. Üniversitede okuyan ve bu işe meraklı öğrencilere, parttime çalışma imkanı da sunuyoruz.

eğitim gazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.