Yeni yıl eski Kartal

Yeni yıl eski Kartal

2009'da son 5 maçın üçünü kaybeden ve hiç kazanamayan Beşiktaş, 2010'a da iyi başlamadı. Kasımpaşa önünde 26'da 3 farklı geriye düşen Kartal'a Yusuf'un golü yetmedi. Beşiktaş, kupada 2 maçta sıfır çekti

Beşiktaş, 2010'a temiz bir sayfa açmanın hesabıyla girerken kupada Kasımpaşa karşısında beklenmedik bir sonuçla karşılaştı. Taraftarlar durumu kapalı tribünün ortasını "temizleyerek" protesto ettiler. Özlem şarkıları ile başlayan yılın İnönü'deki ilk maçında, Kasımpaşa'nın ilk 26 dakika içinde Merthan (7), Cenk (21) ve penaltıdan Moritz'le (26) 3-0 öne geçmesi sahada siyah-beyazlı futbolcuların ve tribünde de taraftarın kimyasını bozdu. Maç sabahı alacaklarına mahsuben hesaplarına başkan kredisiyle toplam 3 milyon dolarlık "yeni yıl motivasyonu" yapılan futbolcuların misafir takımın hırs ve inancına ayak uyduramadıkları görüldü. Dün tribünler 3-0'la bir anda umutsuzluk girdabına düşünce, sahadaki oyunu bir kenara bırakıp ilginç protestolara imza attılar. Yusuf'un skoru 3-1'e getiren golü de Beşiktaş'ı içinde bulunduğu kaostan çıkarmaya yetmedi. Geçmiş yıllarda "Pascal Nouma, İlhan Mansız" tezahüratlarıyla aradıkları hırsın sıcaklığını 17 yaşındaki Necip Uysal'a tezahürat yaparak ortaya koydular. Mustafa Denizli ikinci yarıya Necip'i ve Holosko'yu oyuna sokarak başlasa da bu hamle ne takımı ateşleyecek ne de tribünlerin öfkesini dindirecek yeterlilikte değildi. Kapalının ortasını boşaltıp "Temizlesene temizlesene tribünleri temizlesene" ve "Küfür etsene, küfür etsene taraftarına küfür etsene!" diyerek adeta Yıldırım Demiören yönetimine meydan okudular. "Oyunu satana..." diye sallamanın mantığı olabilirdi belki ama Beşiktaş başkanına bu kadar hakaretin hiçbir izahı, mantığı yok ve kabul edilemez. O makamın saygınlığını korumak başkanın kendisinin olduğu kadar her taraftarın da görevi olduğunu hatırlatmak gerek. Bu tablo ay sonuna doğru seçim sürecinin çok daha gergin ve keskin geçeceğini gösteriyor. Daha da ötesi Yıldırım Demirören yeniden seçilse bile bu karışık tabloyu netleştirmesi, bu öfkeyi dindirmesi ve bir bütün içinde kulübü yönetmesi zor gözüküyor.

ÇEYREK FİNAL KAF DAĞI'NIN ARDINDA
Son dört sezonun üçünde kupada şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş, bu sezon grupta ilk iki maçında sıfır çekti. Siyah-beyazlıların çeyrek finale kalabilmesi için son iki maçını kazanması şart. Ancak bu da yetmeyebilir. Manisa, Konya Şeker'i yener ve İstanbul Belediye-Kasımpaşa maçı berabere bitmezse Beşiktaş 6 puanı bulsa da eleniyor.

Sabah


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.