Yeni Milli Eğitim Bakanı intihalden cezalı

Yeni Milli Eğitim Bakanı intihalden cezalı

Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilen Ömer DİNÇER, intihal yaptığı iddiasıyla öğretim üyeliğinden çıkartıldı

Yeni kabinenin en dikkat çeken isimlerinden biri Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan bu yana yanından ayırmadığı Ömer Dinçer oldu.

Bilimsel hırsızlık anlamına gelen intihal yaptığı iddiasıyla YÖK tarafından öğretim üyeliğinden çıkartılan Ömer Dinçer Milli Eğitim Bakanı oldu.

İstanbul Milletvekili olan Ömer Dinçer Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. 1980 yılında, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde asistan olarak göreve başlayan Dinçer 1988 yılında Doçent, 1994 yılında da Profesör oldu.

1994-1997'de üniversitedeki görevlerin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Başdanışmanlık yaptı. 1999-2003 yılları arasında, Beykent Üniversitesi'nde; Rektör Yardımcılığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

ÖĞRETİM ÜYELİĞİNDEN ÇIKARILDI

11 Nisan 2003 tarihinde Başbakan Başmüşaviri, 21 Ekim 2003 tarihinde de Başbakanlık Müsteşarı oldu.

2005'te YÖK Genel Kurulu, Ömer Dinçer hakkında 'İşletme Yönetimine Giriş isimli kitabında aşırma yaptığı' gerekçesiyle, 'üniversite öğretim mesleğinden çıkarma cezası' verdi.

2008'de Ankara 1. İdare Mahkemesi intihal gerçekleşmiştir hükmü ile, Ömer Dinçer'in, YÖK tarafından 'intihal' yaptığına ilişkin verdiği karara yaptığı itirazı reddetti.

Dinçer öğretim üyeliğinden çıkartıldı ancak Profesör unvanını kullanabiliyor. Meclis'te ikinci dönemi olan Dinçer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER oldu

internethaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.