Yeni haftada hava nasıl olacak?

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Marmara'nın güney ve doğusu, kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ve Denizli çevrelerinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Sağanak yağış beklenen iller şöyle:


Dün gece yeni bir yağışlı hava geldi, Pazar günü batı ve iç kesimlerde sağanak yağışın etkisinde geçiyor. Yarın hava soğuyacak ve iç ve doğu kesimlere kar yağışı getirecek.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da dün geceden beri sağanak yağmur var, yarın hava daha soğuk, salı lodosla biraz ısınacak. Ankara'da bugün yağmur, yarın kar yağışı görülecek. İzmir'de yağmur kuvvetli, kuzeyden sert esen rüzgar havayı soğuttu, salı tekrar ısınacak. Bursa yağışlı, bu akşam adanaya ulaşacak yağış, yarın devam edecek.

Marmara genelinde sağanak yağış etkili. Yağışlar bu gece ve yarın öğlene kadar sürecek. Yarın hava çok soğuyor, salı günü kuvvetli lodos sıcaklığı yeniden 15 dereceye yükseltecek, ancak ardından çarşamba günü yine yağış getirecek.

İç Anadolu'da bugün Ankara, Konya ve Eskişehir'de yağmur var. Sivas ve Kayseri'de hava parçalı bulutlu, lodos kuvvetli esiyor ve taşıdığı çöl tozları nedeniyle yağmur hafif çamurlu yağabilir. Yarın yine kar yağışı var.

Ege kıyılarında yağmur dün geceden beri kuvvetli, özellikle İzmir, Aydın ve Muğla'da su baskınlarına dikkat. Kuzeyli rüzgarla bugün kıyılarda hava soğudu. Afyon, Kütahya, Uşak'da kar yağışı var. Yarın da hava soğuk, yağış kıyılarda kesilecek. Salı günü kuvvetli lodos sıcaklığı yükseltecek ama sonraki gün yağış da getirecek.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Antalya, Mersin ve Girne'de kuvvetli lodos ve yağmur etkili oluyor. Bu gece ve yarın yağış Adana ve güneydoğuya da ulaşacak. Bugün Antalya 18 derece

Doğu Anadolu'da bugün de yağış yok, batının aksine hava güneşli. Pazartesi ve Salı günü ise yine yoğun kar yağışı görülecek.

Karedeniz'in batısına yağış geldi, bugün Zonguldak, Bolu, Kastamonu'da yağış var. Trabzon ve Rize güneşli, ama yarın bölge genelinde daha soğuk hava etkili olacak, kar yağışları bekleniyor.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL SICAKLIK DERECELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENEN İLLER

Marmara'nın güney ve doğusu, kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ve Denizli çevrelerinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''ya göre, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Antalya, Isparta, Burdur, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Denizli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Gün boyu etkili olacak kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve yıldırıma karşı tedbirli olunması istendi.


haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.