Yeni Clio Türkiyede Üretilecek!!!!

Yeni Clio Türkiyede Üretilecek!!!!

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın Frankfurt Fuarı'nda elektrikli Fluence için 'gelin almaya geldik' demesinin ardından bir model daha geliyor. 4. nesil Clio HB'in Türkiye'de üretilmesi gündemde

Renault'nun geçen yılın son çeyreğinden itibaren Renault Fluence ile başlayan, ardından elektrikli Fluence ve Megane HB ile devam eden 'yeni üretim projeleri' atağına bir yenisi daha ekleniyor.

Fransız Renault'nun Oyak Holding ortaklığındaki dünyadaki en önemli üretim merkezlerinden biri olan Bursa'daki Oyak Renault fabrikasına yeni bir üretim projesi daha geliyor.

2006 yılından bu yana Bursa'da üretilen Clio HB modelinin yeni neslinin yine Türkiye'de üretilmesi planlanıyor.

FRANSA ÜRETMEYEBİLİR

Fransız la Tribune'de yer alan bir haberde Fransız Renault'nun maliyetleri azaltmak için yeni nesil Clio 4 modelini Türkiye'de üretebileceği belirtildi. Bunun gerçekleşmesi durumunda en az 200 milyon Euro'luk bir yatırım gündeme gelecek.

Haberde “Şimdiki Clio'nun gelecek nesil modeli Paris bölgesindeki Flins fabrikası yerine Türkiye'de üretilebilir” denildi. Renault sözcüsü ise nihai bir karar verilmediğini kaydetti.

Clio HB, Renault'nun global düzeyde en fazla üretimini ve satışını yaptığı modeller arasında geliyor. Türkiye'de geçen yıl yaklaşık 125 bin Clio HB üretildi.

Bunun yaklaşık 6 bin 600 adedi iç piyasada satılırken, kalanı 38 ülkeye ihraç edildi. 4 yılda Türkiye'de 500 bin adetlik üretimi aşan Clio için 216 milyon Euro yatırım yapılmıştı.

Yıllık 360 bin adet üretim kapasiteli Bursa fabrikasında halen Symbol, 3 ve 5 kapılı Clio HB, Clio Grand Tour ve Fluence modelleri üretiliyor.

OYAK: Görüşmeler devam ediyor

Renault'nun Clio 4'ü Türkiye'de üretebileceği haberinin ardından Türkiye'deki ortağı OYAK'ın Otomotiv ve Çimento Grubu Başkanı Celal Çağ- lar, bunun stratejik bir konu olduğunu ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Çağlar “Bunlar stratejik konular, görüşmeler devam ediyor” dedi.

Otomotivde üretim kaybı yüzde 24 oldu

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), otomotiv üretiminin 2009 yılında yüzde 24 azalarak 869 bin 953 milyon adet ile 2005 yılı seviyesinin altında kaldığını ve krizin etkisinin sürmesi durumunda 2010 yılında talebin yüzde 10 azalabileceğini açıkladı.

Otomotivde 2009 ihracatı 628 bin 973 adet olurken, pazar 574 bin olarak gerçekleşti. OSD bülteninde 2010 yılına bakışa ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“Gerek yurt içi gerek AB pazarında bu yıl ek teşvikler olmayacağı ve iç talep ile ihracatın ancak 2009 düzeyinde seyredeceği, özellikle ticari araçlar ve traktörde durgunluğun da devam edeceği beklenmektedir.

Sınırlı olacak iç ve dış talep değişikliği sonucu, üretim de ancak 2009 düzeyinde kalacaktır.”

haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.