Yazıcıoğlu'nun durumundan son gelişmeler - CANLI

Yazıcıoğlu'nun durumundan son gelişmeler - CANLI

Dün 16:30'da düşen helikopterin enkazına hala ulaşılamadı. Yazıcıoğlu ile beraberindekilerin sağlık durumu bilinmiyor...

HABER3.COM

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nde partisinin düzenlediği mitingin ardından Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ndeki mitinge giderken helikopteri düşen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişiyi arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı.

 

Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin sağlık durumları hakkında da net bilgi yok. Yazıcıoğlu ve yanındakilerin kurtarılması umutları giderek tükeniyor. 

-15 derecedeki arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Hala enkaza ulaşılamadı...

11:15 - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, helikopterden bir sinyal alınamadığını ve bu nedenle nokta tespitinin yapılmasının zorlaştığını açıkladı. Atalay ayrıca arama-kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.


10:59 -
BBP'de sabırlar tükeniyor. Enkazına bir türlü ulaşılamaması, BBP'lileri isyan ettirdi. 300 kişilik BBP'li grup Başbakanlık Binası'na doğru yürüyüşe geçti.

 


10:51 - İçişleri Bakanı Beşir Atalay "Burada kar var sis var. Helikopterler buraya nasıl yanaşacaklar. Elden gelen yapılıyor. 5 bölgede çalışma yapılıyor. Verilen her koordinatta hem havadan hem karadan çalışma yapılıyor" dedi.

 

10:46 - Emekli Hava Kontrolörü İbrahim Özcan, Habertürk'te, hava kontrolüyle ilgili bilgiler verdi: “Bir helikopterin kalktığı alanla ya da varacağı alanla her zaman bir bağlantı olmaz. Ama bu helikopterle ilgili kayıtlar Kahramanmaraş kulede olabilir. Normalde eğer pilot rapor ederse o kayıtlara girer.. Eğer bildirilmiş bir sorun ya da durum raporu varsa bu Kahramanmaraş'tadır. Maraş'ta helikopterin son durumuna ilişkin kayıtlı bilgiler ya da konuşma kaydı olabilir..”

 

 10:27 - Başbakan Erdoğan mitinglerini iptal ederek, Kahramanmaraş'a doğru yola çıktı.

 

10:25 - Göksun'da yağmur yağışı durdu. Helikopterler artık arama-kurtarma çalışmalarını daha rahat yapabiliyor.

 

10:19 - Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu'nun ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Hanım ile kızı da Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi. Gülefer Yazıcıoğlu ile kızının bitkin oldukları gözlendi.

 

09:41 - BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, ''Aziz Türk milleti bugün tarihinin en acı günlerinden birini yaşamaktadır'' dedi. Şanverdi, 14-15 saat önce ''feci bir helikopter kazası geçirmiş olmasına rağmen'' şu ana kadar maalesef bulunamadığını, yanındakilere ve helikoptere de ulaşılamadığını söyledi.

 

09:37 - Genelkurmay Başkanlığına ait 2 Skorsky helikopter ile 12'şer kişilik 2 özel timin daha bölgeye hareket ettiği bildirildi.

 

09:35 - Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün ''Bölgede şu an bana bağlı 3 bin asker ve korucu 5 ayrı bölgede arama çalışmalarına devam ediyor. Tüm imkanlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.'' dedi.

 

09:00 - BBP Genel Merkezi'nden Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç cep telefonu sinyali ve helikopter sinyali alındığını açıkladı. Ancak Tunç “10 saat önce bize bu bildirildi. Ama henüz hiçbir sonuca ulaşılamadı.” Dedi.

 

08:10 - Bu arada, Kahramanmaraş İl Özel İdaresinden getirilen paletli bir dozer, araçların bölgeye sevkini sağlamak amacıyla yol açma çalışmaları yürütüyor.

 



08:00 –
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın aracıbir grup BBP'li genç tarafından kesildi. ''Başbuğ Muhsin'' şeklinde bir süre slogan atan gruptakiler, asker ve korucuların uyarıları üzerine park ettikleri aracı yoldan çekti.

 

07:30 - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopteri arama çalışmaları, aşırı soğuk nedeniyle ekip değiştirilerek sürdürülüyor. Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterinin enkazı için başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında 2 kişi donma tehlikesi geçirdi.

 

06:00 - Arama kurtarma ekiplerinde yer alan bir grubun Delikkaya Mevkii'nde donma tehlikesi geçirdiği haberi ulaştı. Gönüllü köylüler olduğu belirtilen 22 kişi bölgeye sevk edilen diğer ekipler tarafından sabah karşı saat 06.00 sıralarında bulunup kurtarıldı.

04:50 - Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü Genelkurmay Başkanlığına ait 2 skorsky ve 1 casa uçağının saat 04.30'da hareket ederek, bölgede arama çalışmalarına yeniden başladığını belirtti.

 

03:00 - Çalışmalar Göksun ilçesinde 2 km'lik bir alanda yoğunlaştı.

 



00:30 –
BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'yla ilgili olarak kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesini istedi. Topçu, "Allah'ın izne ve yardımıyla bu krizi aşacağız. Genel başkanımız ve yanındaki yaralılar sağ salim kurtulacaklar inşallah. Biz de millet olarak dua edeceğiz." dedi.


25 Mart Salı Günü yaşananlar:

 

23:05 - Düşen helikopterinin aranması çalışmalarının hava muhalefeti nedeniyle durdurulduğu öğrenildi.

 

22:50 - BBP Genel Sekreteri Yaşar Topçu, Türk milletinden Yazıcıoğlu ve diğer yaralılar için dua istedi.

 

22:49 - Göksun Kırcaova'dan sinyallerin alındığı ve bölgeye CASA uçağının yönlendirildiği öğrenildi.

 

22:33 - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonlarından sinyallerin alındığını ve koordinatların belirlendiğini söyledi. Yıldırım ayrıca Devlet'in tüm imkanlarının seferber edildiğini söylerken enkaza henüz ulaşılamadığını ifade etti.

 

22:30 - Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İHA muhabiri İsmail Güneş'in son telefon görüşmesinde bölgedeki yoğun sis ve tipiden bahsettiğini söyledi.

 



20:30 -
BBP Genel Sekreteri Yaşar Topçu 250 kişilik askeri ekip ve sivillerle birlikte çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

 

19:00 – Başbakanlık'tan BBP lideri Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazının koordinatlarının tespit edildiği açıklandı.

 

18:21 - Çelişkili haberler arka arkaya geliyor. Kahramanmaraş Valisi, “enkaza ulaşılamadı” derken Sivas Valisi, “yaralılara ulaşıldı” dedi.

 

Ancak bu bilgiler doğrulanamadı.

 

18:20 – Bölgede olağanüstü zor koşullar var. bulunduğunu ve tahmin edilen bölgenin kar altında olduğunu söyleyen Tanıklar, bölgedeki yerel halkında arama kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade etti. Kendisinin de kaza bölgesine hareket ettiğini ve bölgeye ulaşmak üzere olduğunu söyleyen Tanıklar, İçişleri Bakanlığı'nın kazayla ilgili gereken hazırlıkları yaptığını kaydetti.

 

18:18- Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanıklar, Habertürk'te yaptığı açıklamada, yaralılara henüz ulaşılamadığını söyledi.

18:10 - Ulaştırma Bakanlığı, helikopterle bağlantının tamamen kesildiği ve enkaza cep telefon sinyalleriyle bulunduğu açıklandı.

 

17:15 - Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, ''Bana gelen bilgilere göre, kurtarma ekipleri olay yerine ulaştı. Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık"dedi.

 

16:30 - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu Esas Holding'e ait özel helikopter, dün saat 16.00 sularında, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Çardak beldesi yakınlarında düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.