Yardıma gittiği Peru’da hayatını kaybetti

Yardıma gittiği Peru’da hayatını kaybetti

Gazze ve Peru'da yardım koordinatörü olarak çalışan Hasan Ertürk, Peru'da fenalaştı.

Ağabeyini arayan Ertürk “Doktorlar 6 saatimin kaldığını söyledi, hakkınızı helal edin” dedikten sonra komaya girdi. 'İyilik meleği' Hasan Ertürk yılbaşı gecesi hayatını kaybetti.


TÜRK İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ve Kimse Yok Mu Derneği için Uluslararası Yardım Koordinatörü olarak çalışan Hasan Ertürk (37), 1 Ocak'ta Peru'nun başkenti Lima'da yeni yılın ilk günü hayatını kaybetti. Doktorlar, önce gizli domuz gribinden ve Akut Solunum Sıkıntısı Sendromu'ndan (ARDS) şüphelendilerse de kesin bir teşhis konulamadı. Ertürk'ün cenazesi, bugün uçakla Atatürk Havalimanı'na getirilecek ve yarın Bahçelievler'de ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Kocasinan'daki aile kabristanına defnedilecek. Geçen yıl Başbakanlık Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı'nın Brezilya Temsilciliği görevine getirilen ve 5 dil bilen Hasan Ertürk'ün ağabeyi Sebahattin Ertürk, “Akciğerlerindeki bir sorun nedeniyle rahatsızlanmış. Telefonla ağabeyimiz Kenan Ertürk'ü aradı. 'Doktorlar 6 saatim kaldığını söyledi. Hakkınızı helal edin' dedi. Daha sonra 3 hafta boyunca komada kaldı” diye konuştu.

Peru Depremi'nde de oradaydı

BEŞ dil bilen Ertürk, 2007'de Peru'da meydana gelen ve 510 kişinin ölümüne neden olan 7.9 şiddetindeki depremin ardından Kimse Yok Mu Derneği'nin Uluslararası Yardım Kordinatörü olarak Peru'ya gitti. 'Peru'ya İnsani Yardım Kampanyası'nı yürüten Ertürk, evleri yıkılan aileler için yapılan 67 prefabrik evin anahtar teslim törenine katılan Peru Cumhurbaşkanı Alan Garcia, prefabrik evlerden Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bahçesine de istedi.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.