Yardım filosu haziranda yola çıkıyor

Yardım filosu haziranda yola çıkıyor

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Haziran ayı sonlarında Gazze'ye 2. Özgürlük Filosu'nu gönderiyor. Çok sayıda Yahudi, 15 gemiden oluşan filoda yer almak için başvuruda bulundu.

15 gemilik yardım filoda Mavi Marmara da yer alacak. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, bin 500 aktivistin katılacağı yardım filosunda yer almak isteyen çok sayıda Yahudi’nin de kendilerine başvurduğunu söyledi.

Gazze’ye gidecek olan 2. Özgürlük filosu Haziran ayının son haftasında yola çıkacak. Yapılan hazırlıklar ile ilgili İHH Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen genel başkan Bülent Yıldırım, “Bu sefer sadece ambargo için değil dünyada alt üst olmuş hukukun ve adaletin yeniden tesisi için gidiyoruz.” dedi. 

Yardım filosunda 15 geminin yer alacağını belirten Yıldırım, Bu gemilerde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen bin 500 aktivistin de yer alacağını söyledi. İkinci filonun büyütülmemesi uyarısında bulunan Yıldırım şöyle konuştu: “Sakın 2. filoyu gözünüzde büyütmeyin. Bu filo bu sürecin çok küçük bir parçası daha büyük çalışmalarımız var. İsrail’e akıllı olması gerektiğini hatırlatıyoruz. Eğer biraz izan sahibi iseniz bu filonun yol olmasına izin verirsiniz. Yaptığınız her şey sizin zararınıza budan sonra. Satranç tahtasına bakın hiçbir hamle lehinize değil. Zararı en az olarak atlatmaya bakın. Bu 2. filoya dokunmayın bırakın Gazze’ye gitsin. Tekrar müdahale ederseniz günlerce açık denizden kalır gündem oluştururuz. Sokaklar İsrail aleyhine göstercilerle dolar.

Kimse İsrail’in yanında yer alamaz. Vicdan sahipleri bizimle beraber. Eğer siz bu gemilere dokunursanız özgürlük aşıklarının sayısını arttırırsınız. En büyük gücümüz sivil, tek bir çakı taşımadan, dünyayı yanımıza alarak gitmektir. Buradan bütün uluslar arası güçlere sesleniyorum eğer israil’in yapmış olduğu bu hukuksuzluk karşısında ceza vermiş olsaydınız belki tatmin olurduk. O zaman niye gidiyorsunuz durun deme hakkına sahip olurlardı. Bu adamların cezası verilmediği müddetçe bizim gitme hakkımız var. Ambargo karadan nasıl kalktıysa denizden de kalkacak ve en önemlisi hukuken de bu ambargo iptal edilmiş olacak.” dedi.

  Gazze’ye gidecek 2. filoda yer almak için çok sayıda Yahudi’nin kendilerine başvurduğunu aktaran Yıldırım, “15 gemide 100 üzerinde ülkeden katılımcı olacak. 22 kuruluş organize ediyor. Bize şu anda başvuran o kadar çok Yahudi var ki. Bulundukları ülkelerde rahatsızlar. O nedenle bu gemilere izin versek Müslüman ve Hristiyanlara bile yer kalmaz. 1500 aktivist götürmeyi düşünüyoruz bize başvuran Yahudi sayısı daha fazla.” diye konuştu. 

Gazze için başka çalışmaların da yürütüldüğünü ifade eden Yıldırım, “Önümüzdeki günler tüm dünyayı sevindirecek ve şaşırtacak çok şeyle karşılaşmış olacağız. umarız insanlık için hayırlı olur. Dünyada alt üst olmuş hukukun yeniden tesis etmek için gidiyoruz.” şeklinde konuştu.
 
ABD’nin 2. filonun Gazze’ye gitmemesi yönünde Türk yetkilileri uyarması ile ilgili görüşü sorulan Yıldırım, “Amerikalı yetkililer bunu açıkladılar. ‘Biz Türk hükümetin tavsiyede bulunduk’ diye fakat biz sivil toplum kuruluşuyuz bizim kendi kararlarımız var.

Elbette İsrail’in bütün gücünü kullanarak ülkelere baskı yapıyorlar. Ayrıca bir takım İsrail taraftarları bazı aktivistlerimize şiddet uyguluyor. Biz kendi kararımız kendimiz veririz. Bu konuda Türkiye bir imtihan vermiştir. Türk hükümetine şu açıdan teşekkür ediyorum. Diğer ülkelerdeki bazı liderler gibi davranmamış, sivil toplum kuruluşlarına müdahale etmenin özgürlük alanını kısıtlayacağını ifade etmiştir. Demek ki Türkiye’de özgürlük Amerika’dan ileri düzeydedir.” değerlendirmesinde bulundu. 

http://www.haber7.com/haber/20110520/Yardim-filosu-haziranda-yola-cikiyor.php

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.