"Yardım etseniz ne olur sayın bakanım"

"Yardım etseniz ne olur sayın bakanım"

ZONGULDAK Valiliği'ni ziyaret eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, çıkışta yanına gelen ve engelli olduğunu söyleyerek iş isteyen Muharrem Doruk'u dinlemedi.

Arabasına yönelen Bakan Demir'in yanına ikinci kez giderek, "Yardım etseniz ne olur Sayın Bakanım. Ben para istemiyorum, iş istiyorum" diyen Doruk, bu sefer de korumalar tarafından uzaklaştırıldı. Bakan Demir, Valilikten ayrılırken, Doruk, derdini Vali Erdal Ata'ya anlattı.

Bakan Demir, AKP Zonguldak İl Kongresi'ne katılmak üzere dün akşam Zonguldak'a geldi. Geceyi Zonguldak Polisevi'nde geçiren Bakan Demir, bugün Zonguldak Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik binası önünde Vali Erdal Ata tarafından karşılanan Bakan Demir, polis tören mangasını selamladı. Kendisini karşılayan diğer protokol üyeleriyle tokalaşan Bakan Demir, daha sonra Vali Ata'nın makamına geçerek, kentin sorunları hakkında bilgi aldı. Vali Ata, özellikle kentin ulaşım sorunlarına değinerek, projelendirilmiş duble yol çalışmalarının ödenek yetersizliği nedeniyle bitirilemediğini söyledi.

Bakan Demir ise, dünyadaki finans krizinin Türkiye'ye yansımalarının olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "İhracata dayalı büyümeyi gerçekleştirdiğimiz için, özellikle dış ticaret hacmimiz AB ile büyük yer tutuyor. Onlardaki ekonomik küçülmenin bize de yansımaları var. Dolayısıyla yılbaşında 2009 yılı bütçelerinde hedeflenen yatırım miktarlarına bugün ulaşmakta kısmen zorlanma söz konusu. Ama henüz yazın ortalarındayız. Hükümetimiz bunun için büyük bir arayış içinde. Devem eden işlerle ilgili proje ödeneklerinin artırılmasını ve bu işlerin zamanında bitirilmesini hedefliyoruz."

YARDIM ETSENİZ NE OLUR SAYIN BAKANIM

Vali Ata'nın, Devrek bastonu ve Zonguldak manzaralı bir tabak hediye ettiği Bakan Demir, Valilikten çıktığı sırada yanına yaklaşıp, engelli kartını göstererek iş isteyen Muharrem Doruk'u dinlemedi. Bakan Demir, polis tören mangasını selamladıktan sonra makam arabasına doğru yürürken, Muharrem Doruk ikinci kez yanına geldi. Engelli kartını göstererek iş talebinde bulunan Doruk'u,bu sefer de korumalar engelledi. "Yardım etseniz ne olur Sayın Bakanım diyen Doruk korumalar tarafından uzaklaştırıldı bu sırada AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan cebinden çıkardığı parayı vermek istedi. Bunun üzerine Doruk ben para istemiyorum iş istiyorum dedi. Bakan Demir, partisinin il başkanlığının kongresine katılmak üzere Valilikten ayrılırken, Muharrem Doruk, "Bakan olmuşsunuz ama Müslüman olamamışsınız" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gazetecilere evli ve 2 çocuk sahibi olduğunu, bacağından sakat olduğunu anlatan Muharrem Doruk, "Ben iş istedim. Bana iş vermedi" dedi. Bu sırada gelen korumalar, Doruk'u Vali Ata'nın yanına götürdü. Vali Ata, gazetecilerin gitmesini isterken, Muharrem Doruk, Valilik binasına girerek derdini Vali Ata'ya anlattı.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.