"Velilere hesap soracağız" üslubu şaşırttı

"Velilere hesap soracağız" üslubu şaşırttı

"Velilere hesap soracağız" üslubu şaşırttı

Dün kamuoyuna yansıyan aşağıdaki haber herkesi şaşırttı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Turgut Özal Üniversitesi’nde öğretim elemanları ve öğrencileri ile bir araya geldi. Dinçer burada yeni eğitim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda tartışılan okula başlama yaşına değinen Dinçer, 66. aydan itibaren çocukların zorunlu olarak okula kayıtlarının yapılacağını belirterek, “Kayıt yaptırmayan velilere de hesabını soracağız.” ifadesini kullandı.

4+4+4 uygulaması ve özellikle erken okula başlama ile ilgili olarak aylardır tartışmalar devam ediyor.

Eğitimciler, sendikalar, çeşitli sivil toplum örgütleri ve yazarlar tarafından tartışılmaya devam edileceğe benzeyen erken yaşta okula başlama konusunda MEB yetkileri de konuşmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bu güne kadar oldukça rahat, kendinden emin ve sakin üslubu ile kamuoyu tarafından takdir edilmiştir. Göreve geldiği günden itiberen bazı çevrelerce haklı / haksız sürekli eleştirilmekteydi.

Ancak Sayın Bakan bu eleştirilere bugüne kadar hep belli bir üslupta cevap vermişti.

Dün yapılan ve kamuoyuna yukarıdaki şekilde yansıyan ifadeler, veliler tarafından biraz sert ve tehditvari bir ifade olarak algılanmıştır.

Aylardır kulaktan dolma bilgilerle huzursuz edilen, çocuklarının 4+4+4 sisteminden nasıl etkileneceği konusunda kafalarında soru işaretleri olan milyonlarca ailenin beklediği açıklamalar ve üslup bu değildir.

Bu açıklamalar ve sonucunda kamuoyunda oluşan tepkilere karşı mutlaka kamuoyu doğru bilgilendirilmeli, okula kayıt ile ilgili olarak yeni bir basın açıklaması yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Teoman Yalçın / TurkiyeEgitim.Com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum