‘Veliler bakımlı öğretmenler döküntü’

‘Veliler bakımlı öğretmenler döküntü’

Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman'ın, “Veliler bakımlı, öğretmenleri döküntü. Bazı öğretmenler kâğıt oynuyor. Al kızı ver papazı yapıyor” sözleri eğitimcileri kızdırdı

Muğla Valiliği'nce Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde, 'Çocuktaki Değişimi Anlama Sağlıklı Aile ve Toplum İlkelerini Güçlendirme Projesi' kapsamında seminer düzenlendi. Seminere katılan projenin koordinatörü Vali Yardımcısı Mestan Yayman'ın, “Bodrum'da velileri bakımlı, öğretmenleri döküntü buldum. Bazı öğretmenler ev ziyaretlerine gitmeyip, bira içiyor, kağıt oynuyor. Al kızı ver papazı yapıyor” salorda sözleri buz gibi bir hava estirdi. Aralarında öğretmenlerinde bulunduğu 40 kişi Yayman'ın tepki gösterip, salonu terketti.

'Espri yaptım'
Seminerin sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada sözlerinin yanlış anlaşıldığını ileri süren Yayman, “Bu sözleri espri olsun diye söyledim. Ne mühim bir şeyi olacak ki bunun. Arkadaşlar, alındıysa özür dileriz. İnsanları güldürmek için espri yapıyoruz. Velileri biraz daha onore etmek için kullanılmış bir sözdü. Bizler bu işi yaparken hakikaten fedakarca davranıyoruz. Semineri yaparken hafta sonları da çalışıyoruz. Alınganlıklar olabiliyor. Ancak, kesinlikle alınmaları için söylemedim” dedi.

Sendikadan kınama
Velilerden Neslihan Gökçeoğlu, Yayman'ın öğretmenlere hareket etmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Çocuklarımı yetiştiren öğretmenlere hakareti içime sindiremediğim için oradan ayrıldım” dedi. Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği yaptığı yazılı açıklamayla Yayman'ı kınayıp, öğretmenlerden özür dilemeye davet etti. Açıklamada, Yayman'ın öğretmenlerden ev ev dolaşarak yardımam muhtaç velilerin tespit edilmesini istediği vurgulanarak, “Yayman, ayakları yere basmadığı ileri sürülen projesine destek olmadıkları için daha önce de öğretmenleri suçlamıştı. Ülkemizde yardıma muhtaç olup da tespit edilmemiş aile yok denecek kadar azdır. Çocuk Esirgeme Kurumu, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve muhtarılıklar bu işi zaten yapmakta. Yardıma muhtaç aileleri tespit etmek öğretmenlerin işi değil” denildi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum