Vekil olamadın, müdür yardımcısı ol

Vekil olamadın, müdür yardımcısı ol

Milli Eğitim Bakanlığı'nda defalarca mahkemelik olan açıktan atama bu defa Gaziantep'te karşımıza çıktı.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı olan ve milletvekili sıralamasına giremeyen Şerafettin Kandemir, Gaziantep Şahinbey Turgut Özal İlköğretim Okulu’na müdür yardımcısı olarak atandı.
Bu ülkeye vekil olarak hizmet edeceğim diye yola çıkıp ardından bu ülkenin, ilim insanları arasında yüzlerce müdür yardımcısı olmak için bekleyen eğitimcilerimiz varken onların hak gaspına sebep olan ve bu hak gaspını bizatihi gerçekleştiren zihniyetin, bu ülkeye ne kadar faydası dokunur, bu ülkeye ne kadar hizmet eder tartışılması gerekir.

YÖNETİCİ ATAMADA YENİ KRİTER-76.MADDE ATAMALARI MÜDÜR YARDIMCILIĞINA KADAR İNDİ

       Milli Eğitim Bakanlığı’nın açmış olduğu sınavı kazanmış ve atama bekleyen yüzlerce müdür yardımcısı olabilecek kişi varken, tek vasfı Ak Parti’den milletvekili aday adayı olmak olan bir kişinin adı geçen okula müdür yardımcısı olarak atanması, siyasi kadrolaşmanın ve yandaş kayırmanın apaçık bir ifadesidir. Siyasete sadece ve sadece malzeme veya günü birlik avuntu olabilecek bu tür bireylerin eğitim camiasında olması ayrıca düşünülmesi gereken bir durumdur.

MİLLET VEKİLİ ADAYI OLAMAYANLAR MEB DE YÖNETİCİ OLUYOR

       76. madde atamaları Türk mahkemeleri tarafından birer birer iptal olurken seçim öncesi listeye giremeyen kişilere “sen milletvekili adayı olamadın ama bari müdür yardımcısı ol” dercesine yapılan bu atama eğitim camiası tarafından nefretle ve kızgınlıkla karşılanmaktadır. Personel Genel Müdürlüğü Merkez Atama Şube Müdürü Sayın İlyas Sonar’ın da bu atamada adının geçtiği ve hemşericilik oynandığı şeklinde ortaya çıkan söylentilerin varlığı da işin boyutunu çok daha vahim duruma düşürmektedir.

       Müdür yardımcısı olarak atanan İngilizce öğretmeni Şerafettin Kandemir’in özgeçmişine bakıldığında da eğitimle ne kadar alakalı (!) birisi olduğu ortaya çıkmaktadır. Şerafettin Kandemir Şanlıurfa ili Halfeti ilçesi Saylakkaya (Cibin) doğumlu… İlkokulu köyünde bitirdikten sonra Balıkesir’de eğitimine devam eden Kandemir, lise eğitiminin 2. Ve 3. sınıflarını Diyarbakır’da tamamladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan Kandemir bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra İngilizce öğretmeni olarak göreve başladı.  İngilizce öğretmeni Kandemir’in eğitim camiasına girdiği günden beri çeşitli okullarda yapmış olduğu vekil yöneticilikler dışında, ne yeterli sınav puanı ne de Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama,  yönetmelik ve genelgelerindeki özelliklere sahip değildir. Okullarda çalışan eğitimcilerin bu şekilde siyasetin payandası haline getiren zihniyetin de ayrıca sorgulanması gerekirken, Şanlıurfa’dan Ak Parti milletvekili aday adayı olması dışında artı bir özelliği olmayan Şerafettin Kandemir’in, Gaziantep Şahinbey Turgut Özal ilköğretim Okulu’na müdür yardımcısı kadrosu ile atanması, tamamen siyasi, şaibeli, yanlı ve taraflı bir atamadır.

      Gaziantep ilinden milletvekili adayı olarak Gaziantep’te bulunan Milli Eğitim Eski Bakanı Sayın Hüseyin Çelik’in bakanlığının son dönemleri içerisinde giderayak yapmış olduğu 76. Madde atamaları, birer birer mahkemelerden dönerken Gaziantep İlinde böyle bir atamanın olması Gaziantep’te görev yapan eğitimcilere yapılan bir hakaret olarak değerlendirilmektedir.

SINAV GİR ...HAKKINLA YÖNETİCİ OL....

       Yandaş ve kayırmacı zihniyetin bir ürünü şeklinde tanımlanabilecek bu duruma Gaziantep eğitim camiasından da aşırı şekilde tepkiler gelmektedir. Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapanların bu durumu bir an önce açıklığa kavuşturması ve o okulumuza hakkıyla hukukuyla, sınav puanıyla atanması gerekenlerin, MEB Yönetici Atama Yönetmeliği ve Genelgelerine uygun bir şekilde atamalarının yapılacağını umuyoruz. Aksi durumda müdür yardımcısı olmak için atama inhası bekleyen yüzlerce eğitimciye yapılmış bu haksızlığı, bu yandaş ve kayırmacı atamayı kimselerin göz ardı etmeyeceğini bilmelerini isteriz.

       Bununla ilgili yasal sürecin başlayacağından, yanlı ve yandaş atamaların sorumlularının Türk adaleti karşısında hesap vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar yapılan tüm haksız hukuksuz atamalar karşısında dimdik duran ve bunlara engel olan kişiler her daim var olacak ve bu yanlış hesapları tersine çevirecektir.

TÜRKEĞİTİMSEN GAZİANTEP ŞUBESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum