Vatandaşı koruyamayan bunun hesabını verir

Vatandaşı koruyamayan bunun hesabını verir

TÜSİAD Başkanı: Silkinip, terörü normalleştiren, 'zaten 30 yıldır var ' diyerek topluma, terörü bir korku filmi gibi ürpertiyle, ancak kanıksatarak seyrettiren anlayışa hepimizin 'dur' demesi gerekiyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, terörün bugün itibariyle Türkiye'nin yeniden en önemli gündem maddesi haline geldiğini belirtirken, önce “Silkinip, terörü normalleştiren, 'zaten 30 yıldır var ' diyerek toplumu, terörü bir korku filmi gibi ürpertiyle, ancak kanıksatarak seyrettiren anlayışa hepimizin 'dur' demesi gerekiyor” görüşünü ortaya koydu.

İstihbarat ve Pensilvanya
Boyner, TÜSİAD ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)tarafından Trabzon'da bir otelde düzenlenen “Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü” konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmaya şu sözlerle başladı:
“Terör bugün itibariyle Türkiye'nin yeniden en önemli gündem maddesi haline gelmiştir.Bugün burada terörü artık lanetlemek, şiddeti kınamakla yetinemeyeceğim. Zaten sorunun artacağının önceden bilinmesinden, demokratikleşmeyi istemeyen gizli güçlerin varlığından, iç ve dış dengede hükümetin ayar problemlerinden, hiçbir fikrimiz olamayan istihbarat zaafiyetinden, silahlı kuvvetlerin terörle mücadeledeki deneyiminden, Pensilvanya'dan terörle mücadele yorumu bekleyenlerden, sürekli İmralı referansı vermekten kendini kurtaramayan partiden, henüz adımları somutlaşmadan yok olmaya yüz tutmuş açılımlardan da sadece bahsedemeyeceğim.”
Boyner, artık bugün sözün bitmekte olduğu, herkesin sabrının son noktaya vardığı bir durumda olunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Silkinip, terörü normalleştiren, 'zaten 30 yıldır var' diyerek toplumu,terörü ve terörün iniş çıkışlarını bir korku filmi gibi ürpertiyle, ancak kanıksatarak seyrettiren anlayışa hepimizin 'dur' demesi gerekiyor. Terörle mücadele tüm heceleriyle Türkiye'yi yatay kesen bir konudur, hepimizin konusudur. Hep birlikte üzerimize düşen sorumlukları almak durumundayız. Ancak kuşkusuzdur ki devlet, yöneticileriyle kurumlarıyla ve oluşturduğu altyapısıyla bu mücadelenin öncelikli sorumlusudur. Gelişmiş ülke olmanın en önemli ölçütlerinden biri vatandaşının yaşama hakkına verdiği değerdir. Devlet, vatandaşının yaşama hakkını korumak için gerekli tedbiri almakla sorumludur. Bu sorumluluğunu yerine getiremiyorsa, bunun hesabını vermekle de yükümlüdür.”

Satranç ve tavla
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Celal Beysel de yaptığı konuşmada, dünyada değişen güç dengeleri arasında Türkiye 'nin, kendine yeni bir yer aradığını, yeni roller üstlenmeye yönelik davrandığını belirtirken, “bu oyunun riskli olduğunu, satranç tahtasının tavlaya benzemediğini, işi şansa bırakmadan, popülizme kaymadan, duygusal cümlelerle kimseyi provoke etmeden, kitlelerin oylarına yönelik söylemler yerine, uzun vadeli vizyon ile akılcı tavır içinde olmamız gerektiğinin altını çizmek isterim” dedi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.