Vatandaşa hızlı tren eğitimi

Vatandaşa hızlı tren eğitimi

Yüksek Hızlı Tren, Başbakan'ın katılımıyla sefere başlayacak. Seferler başlamadan tren yolu üzerindeki vatandaş eğitildi.

TÜRKİYE'NİN ilk Yüksek Hızlı Treni (YHT), bugün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara ve Eskişehir garlarında yapılacak törenlerle sefere başlayacak. Tarifeli seferlere ise yarın başlayacak olan hızlı tren, Ankara-Eskişehir arasını 90 dakikada alacak, 740 milyon Euro'ya mal edilen 197 km uzunluğundaki yeni hatta 250 km.nin üzerinde hızla seyahat edecek. YTH'de 250 km.ye ulaşan hız ve hemzemin geçit sıkıntısının aşılamaması, TCDD'yi can ve mal emniyeti konusunda ek önlem almaya itti.

10 İLÇEDE TOPLANTI YAPILDI

VATANDAŞLAR, yüksek hızlı tren işletme özellikleri konusunda bilgilendirildi. Eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında güzergah üzerindeki Etimesgut, Sincan, Polatlı, Alfu, Sivrihisar, Tepebaşı, Beylikova, Beylikköprü, Mihalışık ve Odunpazarı kaymakamlıklarıyla işbirlikleri yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bu ilçeler ve bağlı köylerinden 203 köy ve mahalle muhtarı, 177 okul müdürü, 378 cami imamı bilgilendirilerek, halkı bilinçlendirmeleri istendi. Bu kapsamda tren hattı geçişlerinde alt ve üst geçitlerin kullanılması, sinyal direkleri ve lambalarına zarar verilmemesi, raylara taş, çivi ve metal gibi zarar verici parçaların konulmaması, hat içinde hayvan otlatılmaması, trenlere taş atılmaması konuları üzerinde duruldu.

Bilet satışı başladı

AY sonuna kadar kişi başı 5 lira teşvikli bilet fiyatıyla yolcu taşıyacak olan tren için bilet satışları başladı. YHT 2 Nisan'dan itibaren de yüzde 50 indirimli fiyatlarla seferlerine devam edecek. Business class vagonlarda 30 lira, ekonomi sınıfında 20 liraya taşınacak, öğrenciye ise 16 lira fiyat avantajı sunulacak. Hızlı trende teşvikli fiyatlar bir süre daha bu şekilde uygulandıktan sonra business class'ta 60, ekonomide 40 liraya çekilecek.

Stargazete


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.