Varsın vize muhafiyeti olmaz olsun

Varsın vize muhafiyeti olmaz olsun

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da 22. 23. 24. ve 25. dönem milletvekillerine düzenlenen iftar programında konuştu.

 

İşte Yıldırım'ın konuşmasının satır başları:

AB uyum paketiyle ilgili bize getirilen maddeleri yürürlüğe koyduk ve bu yoldaki pürüzleri ortadan kaldırdık. Anayasada ölüm cezası ile ilgili hükümleri ortadan kaldırdık. Kalkınma ajanslarını kurduk. Bunlar 22. dönemde yapılanların sadece bir parçası. 

YÜZÜMÜZE BAKMAYA UTANACAKLAR

Biz bu terör işini halledeceğiz, bölgedeki yaraları da saracağız, bölgeleri de birer zenginlik merkezi haline getireceğiz. Ama gün gelecek bu taşeronların sırtını sıvazlayan dost bildiğimiz o ülkeler yüzümüze bakmaya utanacaklar. O hale getireceğiz.

 

EKSİKLİKLERİ GİDERDİK

24. Dönemde genel sağlık sigortası uygulamasını getirdik. Böylece bütün vatandaşlarımız bir şekilde sağlık sigortasına kavuşmuş oldu. Köyleri desteklemek için KÖYDES projelerini hayata geçirip köyde yaşayan vatandaşlarımızın eksiklerini giderdik. Yine aynı şekilde BELDES sistemi ile belediyelerimizin eksiklerini tamamladık. Şehit yakınları ve gazilerimize verilen hakları genişlettik.

BÜYÜK GURUR DUYUYORUM

Türkiye'yi bu noktaya getiren ve bu gelişmenin mimarları sizlersiniz. Böyle bir ailenin mensubu olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu sorumluluğun ne denli önemli olduğunu biliyorum ve bu görevi hakkıyla yerine getirmek için de durmaksızn çalışacağız. AK Parti'yi içerden karıştırmak isteyenler eli boş dönmüştür ve bundan sonra da elleri boş dönmeye mahkümdur.

HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye bugün önemli sorunlarla karşı karşıya. Bir yanda etrafımızda savaşlar var. Bununla birlikte dimdik ayakta durup savaşlarda mağdur olan insanlara yardım elini uzatan Türkiye var. Bir taraftanda amacımız bütün komşularımızla dostane ilişkilerimizi geliştirmektir. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

Dünya her anlamda küçülüyor. İletişimin gelişmesiyle kamuoyu görüşleri anlık şekilde değişiyor. Bu nedenle bizim de iyi işler yapmamız doğru kararlar vermemiz yatmez. Dış dünyaya da haklılığımızı anlatmamız gerekmektedir.

 

DAHA NE KADAR DEVAM EDECEK

AB yolculuğumuz yarım asırı geçti. Adeta bir ömür. Daha ne kadar devam edecek. Sayın Ahmet Davutoğlu 20 ay boyunca hizmetlerin daha ileri götürülmesi için gayret gösterdi. Bu vesile ile de kendisine tekrar yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. AB ile mülteciler konusunda bir anlaşmaya varıldı. Türkiye bu konuda daha etkili olursa AB'de bize karşı vize muafiyetini haziran sonuna çekecekti.

AKLA ZİYAN TALEPLE GELDİLER

Bize 72 tane de şart sundular biz bu şartları gece gündüz çalışıp değiştirdik. Bununla kalmadılar bize terörle mücadelede akla ziyan bir taleple geldiler. Bunlar Türkiye'yi ne zannediyor. Canlı bombalarla masumları infilak ettiren ölüm makinalarına müsamaha mı gösterecekti. AB şunu bilmeliki Türkiye'nin bağımsızlığından daha önemli bir şey yoktur. Varsın vize muafiyeti olmaz olsun!

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.