‘Vali yardımcısı önce tokatladı sonra işten kovdurdu’

‘Vali yardımcısı önce tokatladı sonra işten kovdurdu’

Kars Vali Yardımcısı Lütfi Kotan'ın kendisini uyaran hastane güvenlik görevlisini tokatladığı, şirketin de görevliyi ve tanık olan diğer görevliyi işten attığı iddia edildi

Kars Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde özel güvenlik görevlisi Nazım Hikmet Demirbaş, Vali Yardımcısından tokat yediğini, hem de işinden olduğunu iddia etti. Vali Yardımcısı Muhammet Lütfi Kotan ise iftirayla karşılaştığını, tazminat davası açacağını söyledi.
Vali Yardımcısı Kotan, 19 Şubat’ta doğumevinde doğum yapan eşinin bulunduğu kata çıkmak istedi. 2 yıldan bu yana güvenlik görevlisi olan evli ve 3 çocuk babası Demirbaş, iddiaya göre tanımadığı Vali yardımcısına, “Beyefendi bir dakika nereye çıkıyorsunuz?” dedi. Kotan’ın, iddiaya göre güvenlikçinin ensenine tokat attıktan sonra, “Ben vali yardımcısıyım, terbiyesizlik etme” dediği öne sürüldü.
Demirbaş’ın bunun üzerine, “Efendim kendinizi tanıtsaydınız. Ben nereden bileyim sizin Vali yardımcısı olduğunuzu. Bu şekilde davranamazsınız” dediği belirtildi.

Şikâyetçi oldu
Demirbaş, hastanenin o bölümünde güvenlik kamerası olmadığını, olaydan sonra gurur ve onurunun incindiğini belirterek Vali Yardımcısı Kotan hakkında polis karakoluna giderek şikâyetçi oldu.
Demirbaş’ın Vali yardımcısı tarafından tokatlanmasına tanıklık ettiği için işinden olduğunu öne süren Ulvi Özşahin de şunları söyledi: “Arkadaşım, üslubunu bozmadan, ‘Beyefendi nereye çıkıyorsunuz?’ diye 2-3 defa sordu. Vali yardımcısı arkadaşımızın ensesine 2-3 tokat attı. Ben o an araya girdim. 7 aylık bir çocuğum var, mağdur ettiler.”
İki güvenlik görevlisini işten çıkaran “Kafkas Güvenlik” şirketi yetkilileri, Demirbaş ile Özşahin’in vali yardımcısına yönelik saygısız tutumları nedeniyle çıkışlarının verildiğini bildirdi.

 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.