UZAK ÜLKE YAKIN DOST

UZAK ÜLKE YAKIN DOST

UZAK ÜLKE YAKIN DOST

Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan 24 Haziran 2011 Cuma günü, Türkçe Olimpiyatlarına iştirak eden Moğolistan ekibini makamında kabul etti. Moğolistan Eğitim-Bilim ve Kültür Bakan Yardımcısı, dünyanın birçok yerinden çocukların Türkçe konuşmalarının çok gurur verici olduğunu ve kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyledi.

 İl Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan konuşmasında; "Türk okulları dünyanın her yerinde kültürümüzü yaşatan okullardır. Bu okullarımız bizi dünyada bir marka hâline getirmiştir. Dünyanın değişik yerlerindeki Türk okullarını inceleme fırsatı buldum. Oralardaki okullarımızın prestijli okullar olduğunu gördüm. Moğolistan Bakanlığının Türk okullarına olan ilgisi bizleri memnun etti. Türk okullarının farklı ve özel konumundan Büyükelçimiz de övgüyle söz etti." dedi.

 Türk okullarının dünya barışına katkısına değinen Kâmil Aydoğan, Moğolistan’a yabancı olmadığını 2 yıl önce Moğolistan’ı ziyaret ettiğini, bazı şehirlerini görme fırsatı bulduğunu; Moğolistan’ın otantik ve doğal yapısından etkilenerek günlüklerinde de söz ettiğini söyledi.

 Ziyaretin sonunda Moğolistan ve Türk eğitim sistemi hakkında heyetle bilgi alışverişinde bulunan Kâmil Aydoğan, "Moğolistan ileride gelişecek, olumlu değişimler yaşayacak. Bu anlamda umut veren bir ülke. Türk halkı Moğolistan’ın her zaman dostu ve kardeşidir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.