Üniversitede son 'nokta'

Üniversitede son 'nokta'

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran'ın teditleri yüzünden Doç. Dr. Gözde Yılmaz okula polis eşliğinde gidip geliyor.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran tarafından tehdit edildiğini söyleyen öğretim üyesi, dün okuluna kendisine tahsis edilen koruma polis eşliğinde gitti. Doç. Dr. Gözde Yılmaz, jüri üyesi olduğu yüksek lisans ve doktora mülakat sınavlarında Dekan Devran’ın ‘terörist’ diye fişleyip kodladığı öğrencileri elemesi için zorlandığını ve okul içindeki bazı gruplara hedef gösterildiğini söyleyerek suç duyurusunda bulunmuştu. Rektörlük ve YÖK ’ü bilgilendirdiğini söyleyen Yılmaz yaşananları Radikal ’e şöyle anlattı:


“O günden bu güne, Prof.Dr.Yusuf Devran’ın tarafıma yönelttiği iftira, fişleme ve yıldırmalar artarak devam etmektedir. Her geçen gün can ve çalışma güvenliğim tehdit altındadır. ... Lisans üstü eğitime başvuran öğrencilerimizi, sınav öncesi, sınav listeleri üzerinde MC, FS, P, ŞÖ, EÖ, gibi kodlamalarla fişlemiş, sınav sonrasında alınmamaları için baskı uygulamıştır.”
“Örneğin, adı Azad olan bir öğrenci, sınavı başarılı geçtiği halde dekan Prof. Dr. Yusuf Devran tarafından PKK ’lı olarak fişlenmiş ve bu öğrencinin yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına müdahale edilerek kazanması engellenmiştir. Dekan Prof.Dr. Yusuf Devran, sınav sonrası beni de ‘bir teröristi yüksek lisansa almakla’ itham ederek, gece 02.30’da sözlü saldırıda bulundu. Daha sonraki günlerde de sözlü saldırının yanısıra fiziksel saldırıda da bulunmuştur.”

“Öğrencileri twitter üzerindeki yazışmalarla tetikçi ve PKK’lı ilan etmekte ve bu öğrencileri internette afişe ederek farklı öğrenci gruplarına hedef göstermekte ve öğrencileri birbirine düşürmektedir. 5 günde 15 lisansüstü sınavının 8’ine kendisi başkanlık yapmış, sınav sonuçlarını da sınav öncesi kendisinin belirlediği şekilde, diğer jüri üyelerine söz hakkı vermeksizin baskı ve tehdit yoluyla yine kendisi belirlemiştir.”

Dekan Devran ise avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada sınavlara müdahalenin olmadığını söyledi.

Dekan: Asılsız iddia

Açıklamada “Haberde yer alan ithamlar ve iddialar mesnetsizdir.Fakültemizin ve şahsımın asılsız iddialarla hedef gösterilerek anlamsız tartışmaların içine çekilmek istenmesini üzüntüyle karşılamaktayız” denildi.

Rektörlük: Gereği yapılır

Rektör Yardımcısı Hamza Kandur: “Lisansüstü sınav sonuçlarını ilan etme tarihi 26 Haziran’dı. O gün baktığımızda bir tek iletişim fakültesi sonuçları ilan etmemişti. O hocamızın sonuçları imzalamayı reddettiğini öğrendik. Üç jüri üyesi sınavları tekrar puanlandı. Dekanın yönlendiriği iddalarıyla ilgili, böyle bir şey olamaz. Savcılıktan bize bir şey ulaşmış olabilir ama bilmiyorum. Değişim dönemlerinde böyle şeyler olabiliyor. Dekanın tarzı ile ilgili bir şeyler olabilir. Sonuçta hepimizin bağlı olduğu hukuk sistemi var. Gereği yapılır.”

Dekan Facebook’ta!

İletişim fakültesi Dekanı Devran daha önce de üniversitedeki baskıcı faaliyetleriyle pek çok kez haber olmuştu. Öğrenci Mikail Boz’u, Ekşi Sözlük ’e Dekan Devran hakkında yazdığı yazı nedeniyle okuldan uzaklaştırıldı. Fakültenin TV stüdyosunda uzman olan Sinan Binay’ın Twitter ’a yazdığı iletiler nedeniyle fakülteye girişi yasaklandı. Dekan Devran, daha sonra da Eğitim-Sen üyelerinin e-mail grubuna girerek kendisi hakkında yazılar yazan Eğitim-Sen İşYeri temsilcisi Dr. Uraz Utku Aydın hakkında disiplin ve ceza soruşturması açtı.

 

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.