Üniversitede Rüşvet Operasyonu

Üniversitede Rüşvet Operasyonu

Çukurova Üniversitesi'nin yakıt alımlarında dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 16 kişi yakalandı.

Adana'daki Çukurova Üniversitesi'nin yakıt alımlarında dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 7'si üniversite personeli 16 kişi yakalandı. Üniversiteye yakıt veren 2 akaryakıt istasyonu yetkililerinin üniversite görevlilerine dağıttığı rüşvetlerin bulunduğu ileri sürülen 4 ajanda de ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla MücadeleŞube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, bir ihbar üzerine 5 yıldır üniversitenin akaryakıt ihalesini alan 2 akaryakıt istasyonunu takibe aldı. 8 ay boyunca süren teknik ve fiziki takibin ardından geçen salı günü 20 ayrı adrese baskın yapıldı. Çukurova Üniversitesi Bakım İşletme Şube Müdürü D.U.(53), Bakım İşletme Şube Müdür Yardımcısı O.Z.U.(53), Levazım Ayniyat Şefi R.K. (47), Satın Alma Şefi S.K. (51), Levazım Ayniyat memuru E.D. (43), Döner Sermaye Şube Müdürlüğü'nde görevli A.A.(48) ve sözleşmeli personel B.A.(35) ile birlikte üniversiteye yakıt veren firmanın yetkilileri olan M.A.G.(50), M.G.(45), V.G.(60), C.G.(42), P.G.(46), C.G.(27), C.G.(33), A.A.(46) ve D.P.(26) gözaltına alındı. Polis, baskın sırasında şüphelilerin yırtarak yok etmeye çalıştığı iddia edilen evrak ile bilgisayar bellekleri ve çok sayıda dokümana el koydu.

HER TANKERDEN 10 BİN LİRA

Şüphelilerin üniversitenin yakıt ihalesine girerek zarar etme pahasına en düşük fiyatı verip 5 yıl boyunca ihaleyi kazandığı belirlendi. Akaryakıt istasyonu yetkililerinin, üniversiteden anlaştıkları kişilerle birlikte hareket ederek, menşei belli olmayan ucuz yakıt verip tanker başına 10 bin lira dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

İhalesine göre 4 numaralı yakıt vermeleri gerekirken, 6 numara olarak nitelendirilen yağ ve asfalt malzemesi verdikleri iddia edilen şüphelilerin, bu şekilde yılda 500 bin liradan 5 yılda 2.5 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı öne sürüldü.

DAĞITILAN RÜŞVET AJANDADA

Yapılan incelemede şüphelilerin üniversitede dağıttıkları rüşvetleri 4 ayrı ajandaya not tuttuğu ortaya çıktı. Ayrıca şüphelilerin tuttukları ajandada üniversiteye 'Amca' kodunu verdiği belirlendi. Her rüşvet verilen kişinin karşısına ne kadar para verildiğinin yazıldığı ajandalarda, üniversitede çalışan bazı görevlilere bulunduğu yerin önemine göre para ve otomobiline ücretsizyakıt da verildiği belirlendi.

Sorguları devam eden şüpheliler, 'Organize suç örgütü kurmak', 'Evrakta sahtecilik', Kamu kurumunu zarara uğratmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adliyeden önce sağlık kontrolü için götürüldükleri Adana Adli Tıp Kurumu'nda aileleri tarafından karşılandı. Burada gözaltındaki yakınlarına el sallayan aileler, basın mensuplarının da görüntü almasını engellemeye çalıştı.

eğitim gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.