Üniversite mezunlarına öncelik verilecek

Üniversite mezunlarına öncelik verilecek

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi (AVM) arasında imzalanan protokol gereğince, üniversite öğrencilerinin mağazalarda istihdam edilmesine öncelik verilecek.

 

Alışveriş merkezinin Yönetim Ofisi'nde düzenlenen törende, protokol, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın ile Forum AVM Müdürü Adem Erol arasında imzalandı. Her iki kurumun faaliyetlerinin, kurulan LCD ekranlarda duyurulmasını esas alan protokol sayesinde, üniversite öğrencilerinin mağazalarda  istihdam edilmesi, öğretim görevlilerinin de mağaza çalışanlarına çeşitli eğitimler vermesi sağlanacak.

Prof. Dr. Aydın, törendeki konuşmasında, protokolün her iki kurum açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Yıl boyunca tanıtım amacıyla fuar ve benzeri birçok etkinliğe katılım gösterdiklerini belirten Aydın, şöyle konuştu:

''Protokolün bu bakımdan çok büyük avantaj olacağını düşünüyoruz. Çalışmaya öncülük eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Projemizin, ilerledikçe daha faydalı  ve yararlı olacağını göreceğiz. Ayrıca, bu işbirliği, diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olacak.''

Adem Erol ise, yürütülen işbirliğinin uzun vadede Mersin'e katkı sunacağını ve kent adına yapılacak diğer hamlelere ivme kazandıracağını dile getirdi.

Üniversiteye yapılan yatırım, destek veya birliktelik aslında şehre ve bölgeye olumlu bir yansıması olacağına inandıklarını anlatan Erol, ''İşbirliğimizin sadece AVM ve üniversite için değil, genel anlamda bir hareketi tetiklemesini umuyorum. Daha önce yapılmadı demiyorum. Ama bunların artması gerekiyor. Bunların çok ciddi şekilde ele alınması gerekiyor'' diye konuştu.

Proje gereği MEÜ'nün ve üretilen projelerin de tanıtılacağını bildiren Erol, kurumların tanıtım noktasında en ideal nokta olduğunu kaydetti.

İmza törenine, rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Prof. Dr. Yüksel Özdemir ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ile öğretim üyeleri katıldı.

 

haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.