UEYDER YÖNETİCİLERİ MÜSTEŞAR İLE GÖRÜŞTÜ

UEYDER YÖNETİCİLERİ MÜSTEŞAR İLE GÖRÜŞTÜ

UEYDER YÖNETİCİLERİ MÜSTEŞAR İLE GÖRÜŞTÜ

Görüşmeye; Denizli/Bozkurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer ÖZTAŞ, Muğla Datça İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray KABAŞ, Kastamonu /Cide İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut ÇALIŞKAN, İstanbul Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Rafet FENER, Ankara Güdül İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Engin EREL, Kırıkkale Delice İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gökhan ÜNER, Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray DEMİRTAŞ,katıldılar

Dernek yöneticileri,  görüşmede şube müdürlerinin taleplerini Sayın Emin ZARARSIZ’ a ilettiler.  Atama, yer değiştirme ve görevde yükselme yönetmeliği ile ilgili olarak yönetmeliğin yakında çıkacağını söyledi. Ancak yönetmeliğin içeriği hakkında bilgi vermedi. 3600 ek gösterge ile ilgili bir çalışmanın olmadığını belirten Sayın Müsteşar Öğretmen kökenli genel idare hizmetleri sınıfında görev yapan personelin çocuklarının yatılılık ve bursluluk konularında öğretmen gibi değerlendirilmesiyle ilgili talebe de sıcak bakmadıklarını söyledi. Ayrıca 5 önemli yönetmelik hazırlandığını yakında bu yönetmeliklerin yayınlanacağını da belirtti.  Şube müdürü normlarının güncellenmesi ve kriterlerinin belirlenmesi ile ilgili olarak da Hacettepe Üniversitesinin bir çalışma yaptığını belirtti.

Dernek Yöneticileri aşağıdaki taleplerini yazılı ve sözlü olarak Sayın Müsteşar’a ilettiler.

Normların Güncellenmesi,

1)İlçe Şube müdürlüğü normları tespit kriterleri;

5.000 öğrenciye kadar 1 norm, 5.001-10000 öğrenciye kadar 2, 100.000e kadar her 10.000 den sonra 1 norm, 100.000 üzerindeki her 20.000 öğrenciye bir norm hesabı edilerek şube müdür normlarının ihdas edilmesi,

Öğrenci sayısı az olan ilçelerdeki fazla şube müdürü norm kadrolarının tenkis edilerek ihtiyaç duyulan ilçelere aktarılması,

2)  İl milli eğitim müdürlüğü şube müdürü normları tespit kriteri,

Merkez nüfusu 200.000 e kadar olan illere 10 şube müdürü, 200.000-500.000 arası 15 şube müdürü, 500.000 üstü yerleşim yerlerine 25 şube müdürü normu verilmelidir.

3) İl merkezlerinde merkez ilçe milli eğitim müdürlükleri kurulmalıdır. Norm kadrosu da üstteki madde de belirtildiği gibi belirlenmelidir.   

 Ek Gösterge Sorunu,

İl/İlçe şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcılarının ek göstergeleri geldikleri alana bakılmaksızın 3.600 olarak belirlenmelidir. Ek göstergelerin 3.600 e çıkarılması işleminin şube müdürlerinin yer değiştirme işleminden önce yapılması bir kısım şube müdürünün emekli olmasını sağlayabilecektir.

Özel Hizmet Tazminatı,

İl/İlçe milli eğitim şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcılarının özel hizmet tazminat oranının %135 ten, %170 hiyerarşik yapı gözetilerek çıkarılması…  İlçe müftülerinde olduğu gibi…

Geçici görevlendirme komisyonları kurulmalıdır,

İllerde komisyona atamadan sorumlu şube müdürü, il eğitim denetmeni, sendika temsilcisi bir de ilçe milli eğitim müdürü görevlendirilmelidir. Tüm geçici görevlendirme teklifleri bu komisyona gelmelidir. Bu komisyon yönetmeliklere uygun geçici görevlendirmeleri tespit etmeli ve uygulama için il milli eğitim müdürüne sunmalıdır.

Teftiş ve denetim,

İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerini il eğitim denetmenleri, denetlememelidir. İl/ilçe eğitimyöneticilerinin yaptıkları işlerin okullardan farklı olması, yeri geldiğinde personel tecziyeleri ile ilgili son karar merciin ilçe milli eğitim müdürü olması, eğitim öğretim hizmetlerinin aksayan yönlerinin il eğitim denetmenleri ile birlikte tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin birlikte uygulanması gibi nedenlerden ötürü denetimin, soruşturmanın sağlıklı olamayacağını düşünüyoruz. Görüş ve önerilerimizi birçok resmi belgede birlikte paylaşılıyoruz. Aynı sorumluluğu aldığımız alanlarda var.

İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin işleyişinin denetimi, soruşturması, rehberliği denetçilerde kalmalıdır.

      İlk Atama Ve Görevde Yükselme,

1)Şube müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve il milli eğitim müdür yardımcılığı unvanları görevde yükselmeye tabi kadrolar içerisinde yer almalıdır.

2) Milli Eğitim Bakanlığında ki personel sayısının fazla olması nedeni ile görevde yükselme eğitimine alınacakların seçme sınavı ile alınması.

3) Şube Müdürlüğü sınavına girebilmek için en az 3 yıl okul müdürlüğü şartı aranmalıdır.

4) İlçe milli eğitim müdürlüğü sınavına girebilmek için en az 3 yıl şube müdürlüğü yapma şartı aranmalıdır.

5) İlk atanacak şube müdürleri 5. ve 6. bölgeden göreve başlamalıdır.

6) Şube müdürlüğü sınavlarına katılma yaşı 40 olmalıdır. Şube müdürlüğü sınavına en fazla 3 defa katılma hakkı tanınmalıdır.

7) Taşrayönetim kademeleri aşağıda ki gibi olmalıdır,

               7.1) Şef

              7.2) Şube müdürü

               7.3) İlçe Milli Eğitim Müdürü/İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı

               7.4) İl Milli Eğitim Müdürü

Yer Değiştirme,

Eylül ayı içerisinde Bakanlığımızın STK lara gönderdiği eğitim yöneticileri yer değiştirme taslak metnine Derneğimizin aşağıdaki önerilerinin eklenmesi;

  1. Becayiş uygulamasına yer verilmelidir.
  2. Sağlık özrüne dayalı yer değiştirmelere imkân verilmelidir.

Ayrıca Dernek yönetimi olarak yeni göreve başlayan Ortaöğretim Genel Müdürü Sayın Ercan TÜRK, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Grup Başkanlığı'na atanan Hülya Ertürk Koç’a hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum