Ücretsiz kurslar sınava hazırlamayacak

Ücretsiz kurslar sınava hazırlamayacak

Milli Eğitim, okullarda ücretsiz verilecek kurslarda "sınava hazırlık" şeklinde test çözme programı olamayacağını açıkladı ve uyardı.

MEB tarafından illere gönderilen Yönerge'ye göre;

Halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilecek takviye kurslarında "sınavlara hazırlık" adı altında test çözme gibi bir program olmayacak, Müfredata uygun, kazanımlara uygun anlaşılamayan konular ağırlıklı olarak işlenecek"

Kursların "okulların yerine ikame edilecek hafta sonu kursları" şeklinde de algılanmasını istemediklerini ifade eden MEB yetkilileri, sınıfta anlaşılamayan, öğrencinin raporlu veya izinli olduğu günlerde kaçırdığı dersleri, öğretmenler nezaretinde takviye etmek ve bu konudaki eksiklikleri gidermek için bu kursları düzenlediklerini kaydetti.

Bakanlığın aynı zamanda büyük şehirlerde, öğretmen sirkülasyonun fazla olduğu ya da öğretmen sıkıntısı yaşanan illerde veya sınıf mevcutlarının kalabalık olan okullarda öğrencinin yeterince anlamamasından kaynaklanan eksikliği gidermek için bu kursları açtığını anlatan MEB Müsteşar yardımcısı Yusuf Büyük, "Yönerge ve eklerinde aslolan şu; takviye ve yetiştirme kurslarında, sınavlara hazırlık adı altında test çözme gibi bir şey olmayacak. Müfredata uygun, kazanımlara uygun anlaşılamayan konulara yoğunluk üzerine bu kurslar bina edilecek. Yoksa bir üst öğretim kurumuna hazırlanma anlamında herhangi bir şey olmayacak. Ana kaynağımız da ders kitapları olacak" diye konuştu.

Kurslarda öğrenci "Hangi konuyu anlamadınız" diye öğretmenlerin soracağını ve eksiklik olduğu tespit edilen konuların üzerine yoğunlaşılacağını aktaran Büyük, öğretmen ve yöneticilerin devam eden öğrencilerin durumlarına bakarak sınıfları da belirleyebileceğini söyledi.

Bu kursların dershanelerden farklı olduğunun altını çizen Büyük, şunları kaydetti;

"Bunlar asla dershanelere alternatif olarak görülmemeli. Dershaneler, bir üst kuruma hazırlık için sürekli test çözdürülen, test tekniklerinin verildiği yerler olarak bilinir. Burada öğretmen arkadaşlarımız, ders konularının sonundaki kazanımlara bakarak öğrencilerin daha iyi bilgi ve becerilerini artırma adına gayretlerini gösterecek. Zaten, 5,6, 7. sınıflarda zaten sınav yok. 8. sınıfta da yine okulların yapmış olduğu sınavlardan bir tanesinin soruları Bakanlık merkez teşkilatı tarafından gönderiliyor. Yani temel eğitimden ortaöğretime geçişte hem de bu hazırladığımız yönergede ana hedef okulu, öğretmeni öncelikli hale getirmek, öğrencinin sınıfta olmasını sağlayabilmek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.