Uçakta domuz gribi paniği

Uçakta domuz gribi paniği

KTHY'nin İngiltere'nin Standland- Gaziantep seferini yapan YK 972 sefer sayılı tarifeli uçağının yolcularından 13 yaşındaki Onur Bağlam'ın domuz gribi olduğu şüphesi, havada panik yaşanmasına neden oldu.

İngiltere'de okuduğu okul 3 öğrencide domuz gribine rastlanınca tatil edilen ve Türkiye'ye gelmek için ağabeyi Mehmet Bağlam'la birlikte uçağa binen Onur Bağlam'ın kullandığı ilaçlar iddiaya göre uçağa alınmadı. Onur Bağlam uçak havadayken fenalaşıp kustu. Bu sırada uçakta büyük panik yaşandı. Uçak mürettebatı maske takarak önlem almaya çalıştı. Uçak sabah saatlerinde Gaziantep Havaalanı'na inince, burada görevli sağlık ekibi tarafından termal kamera ile tüm yolcular kontrolden geçirildi.

ŞÜPHELİ 5 IRAKLI YOLCU KAÇTI

Kontrol sonucu Onur Bağlam'ın yanı sıra Irak uyruklu 35 yaşındaki Tara, 6 yaşındaki Sara, 9 yaşındaki Hilan, 12 yaşındaki Muhammet ve adı öğrenilemeyen bir bebekte de yüksek ateş saptandı. Bu hastalar hemen ambulansla Gaziantep Üniverstesi Tıp Fakültesi'ne götürüldü. Ancak, iddiaya göre burada yaklaşık bir saat bekletilen hastalar daha sonra görevliler tarafından 'yerimiz yok' denilerek hastaneye kabul edilmedi. Bu sırada kendileriyle ilgilenilmediği için 5 Iraklı hastaneden kaçtı. Onur Bağlam ise ambalansla Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak karantinaya alındı.

Onur Bağlam ile aynı uçakta Türkiye'ye gelen ağabeyi Mehmet Bağlam ve kendilerini karşılayan dayısı Paşa Sever, Onur'un okulunda 3 öğrencinin domuz gribine yakalandığını ve okulun tatil edildiğini, Onur'a da şüphe üzerine ilaç tedavisi uygulandığını söyledi.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.