Üç prens su için geliyor...

Üç prens su için geliyor...

İstanbul'daki Dünya Su Forumu'na Monaco Prensi Albert, Hollanda Prensi Alexander ile Japonya Prensi Naruhito da katılacak..

İstanbul'da 16-22 Mart tarihleri arasında yapılacak 5. Dünya Su Forumu, Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne hanedan soyundan isimler de katılıyor. Monaco Veliaht Prensi Albert, Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander ile ilk kez bir ülkeye özel ziyaret yapabilecek olan Japonya Veliaht Prensi Naruhito aynı anda İstanbul'da olacak. Resmi temas yapamayacak Naruhito'nun zirveye katılabilmesi için Japonya Bakanlar Kurulu özel izin çıkardı. Ancak Japon Prens'in yetkisi ve izni sadece İstanbul'daki zirveye katılmakla sınırlı. Prens, diplomatik görüşmeler yapamadığı için ikili görüşme taleplerine olumlu yanıt veremedi. Başbakan Erdoğan, yoğun miting trafiği nedeniyle Forum'a katılamayacak ancak bazı hükümet başkanları ile ikili görüşmelerde bulunabilecek. Forum dışında İstanbul'da ayrıca mini bir devlet başkanları zirvesi de yapılacak. Devlet Başkanları Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ev sahipliği yapacak.

20'YE YAKIN DEVLET BAŞKANI
3 yılda bir düzenlenen Dünya Su Forumu, daha önce Fas (1997), Hollanda (2000), Japonya (2003) ve Meksika'da (2006) düzenlendi. Forum, dünyanın suyla ilgili problemlere sürdürülebilir çözümler bulunabilmesi için farklı kesimlerden insanları bir araya getiriyor. Forum için 8 bin 155 yabancı ve 10 binin üzerinde Türk katılımcı kayıt yaptırdı.
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.