"TÜSİAD, başındaki Türk kelimesini çıkartsın!"

"TÜSİAD, başındaki Türk kelimesini çıkartsın!"

MHP'li Şandır'dan TÜSİAD'ın anayasa çalışmasına sert tepki

Anayasa değişikliği çerçevesinde Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandıran tasarının TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri sürüyor.

Verdiği önerge üzerinde söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Anayasa'nın değiştirilmesi gerektiğini herkesin söylediğini ifade etti.

Bunu kendilerinin de söylediğini kaydeden Şandır, 8 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin, bugüne kadar bu konuda adım atmadığını, ''palyatif'' anayasa değişikliği yapılmasını samimi bulmadıklarını kaydetti.

Seçimden önce uzlaşma komisyonu kurulmasını ve yapılacak değişikliklerin belirlenmesini öneren Şandır, seçimden sonra da bu mutabakat çerçevesinde Anayasa'nın birlikte değiştirilmesini istedi.

Başbakan'ın istifhamlar yaratacak şekilde seçimden sonra değişiklik yapılacağını söylediğini belirten Şandır, ''Seçimden sonra nasıl değiştireceksiniz? Kapalı kapılar ardında kime hangi sözler verildi? Meydanlarda özerklik isteniyor. Acaba bunlar kimden cesaret alıyor? Bu ülkeyi iki dilli bir millete, iki milletli bir devlete dönüştürmek gibi bir planınız var mı, yok mu? Bunu gelin buradan açıklayın'' dedi.

Adını zikretmeden anayasa değişikliği çalışması nedeniyle TÜSİAD'ı eleştiren Şandır, ''Bu kuruluşun, başındaki Türk kelimesini çıkarmasını istiyoruz. Türk milletinden bu kadar rahatsızlık duyan bu kuruluşun başındaki Türk kelimesini çıkarması lazım. Türk kelimesini kimsenin kirletmeye hakkı yoktur'' dedi.

Sataşma gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, her vesileyle devletin birliğini, bölünmez bütünlüğü istismar etmeye yönelik yaklaşım gösterildiğini ifade etti.

Bu konuların siyasi istismar vesilesi olmadığını kaydeden Kılıç, ''İki dilli millet hayali var mı? Yok. İki milletli bir devlet hayali var mı? Yok. Ne oldu? Bitti mi siyasi sermayeniz? Bitti. Bu konuların istismarı hiç kimseye ekmek kazandırmaz'' dedi.

Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, ''Bitti mi? Bitti. Bunun ötesi yok. Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği, başkentin Ankara olduğunu tartışan kim! Topluma hezeyan pompalayanların değirmenine su taşıyorsunuz'' diye konuştu.

Bu tür korkuların bir tarafa bırakılmasını isteyen Kılıç, ''Değiştirilmez maddeler değiştirilmez hükümlerdir. Boşuna korkulara kapılmayın'' dedi.

Yine sataşma gerekçesiyle söz alan Şandır, endişeleri dile getirdiklerini belirterek, Kılıç'ın Türk devleti ve milleti ile ilgili söylediklerini paylaştıklarını kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada ''Kürt kimliğini tanıdığını'' ifade ederek Türk devletinin temeline dinamit koyduğunu öne süren Şandır, ''Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Tarih sizi sorgulayacak. Farklılıkları kimlik yaparsanız bu milleti parçalarsınız'' dedi.

 Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.