TUS başvuruları 8 Ağustos'ta başlıyor

TUS başvuruları 8 Ağustos'ta başlıyor

TUS başvuruları 8 Ağustos'ta başlıyor

Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'ne alınacak adayların girdiği 'Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (2011-TUS-Sonbahar Dönemi)" başvurular, 8 Ağustos'ta başlıyor.

 

ÖSYM'den yapılan açıklamada, TUS'un 25 Eylül 2011'de Ankara'da iki oturumda yapılacağı belirtildi. Açıklamaya göre, sınavın sabah oturumunda 'Yabancı Dil Sınavı', öğleden sonraki oturumunda 'Bilim Sınavı' uygulanacak. Sınava başvurular, 17 Ağustos'ta sona erecek.

 

Başvurular elektronik ortamda yapılacak. Son iki yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava Başvuru Merkezi aracılığıyla başvuran adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla ya da Başvuru Merkezi aracılığıyla yapabilecek. Diğer adayların ise başvurularını Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapmaları gerekiyor.

 

Adayların, Başvuru Hizmeti Ücreti olan 3 TL'yi, işlemlerden önce ilgili bankaya yatırmaları gerekiyor. Başvuru merkezleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ayrıca duyurulacak. Sınava başvurma, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2011-TUS Sonbahar Dönemi Kılavuzu'nda yer alacak. Adaylar, kılavuz ile Aday Bilgi Formu'na başvuru süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.