Türkiye'nin Nükleeri AB takibinde!

Türkiye'nin Nükleeri AB takibinde!

Japonya'da nükleer santraldeki kaza sonrası AB Konseyi'nden bir yetkili, Türkiye'nin kurmayı planladığı santralleri de AB'nin yakın takibe alacağını söyledi.

 

AB Enerji Bakanları toplantısında AB Haber’e konuşan AB Konseyi’nden bir yetkili “Japonya’daki nükleer santrallerdeki kaza sonrası Türkiye’nin kurmayı planladığı santraller de çok yakın AB takibine alınacak” dedi. Aynı yetkili, “Japonya'daki nükleer facia yeni  ancak AB bu konuda sadece üye ülkeler nezdinde değil aday ve komşu ülkelerdeki nükleer santralleri çok yakın takibe alma arzusunda” şeklinde konuştu.

Kıta Avrupası’nda nükleer santrallerdegüvenliği en üst düzeyde sağlamak için AB'nin bir dizi etkin önlemleri önümüzdeki aylarda devreye sokmaya hazırlandığını vurgulayan AB Konseyi yetkilisi, “Sonuçta Japonya'daki kazada görüldüğü gibi sorun sadece o ülkeyi değil herkesi ilgilendiriyor. O açıdan alınan kararların global olması gerekiyor” dedi.

Ayrıca toplantıda, Avusturya’nın nükleer enerji santrallerine şiddetle karşı çıkarken Romanya ve Bulgaristan gibi yeni AB ülkelerindeki santrallerin durumlarından endişe duyduğunu ortaya koyduğu bildirildi.

haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.