Türkiye'nin İkinci El Alman Ürünleri İthalatı Arttı

Türkiye'nin İkinci El Alman Ürünleri İthalatı Arttı

Küresel krizin olumsuz etkilenen Almanya'da yüksek kaliteli ikinci el makine ve güvenlik hizmetlerine talebin yükseldiği belirtiliyor.

Alman İhracatçıları Derneği Başkanı Nagel de, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerin Almanya'dan ikinci el ürün alımlarının arttığını söyledi.

BONN(ANKA) - Küresel krizin olumsuz etkilenen Almanya'da yüksek kaliteli ikinci el makine ve güvenlik hizmetleri sektörlerinde işlerin tıkırında olduğu belirtiliyor. Alman İhracatçıları Derneği Başkanı Jens Nagel de, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerin Almanya'dan ikinci el ürünleri alımlarının arttığını söyledi.
Almanya'da ekonomik kriz yoğunlaşırken kimi sektörlerin iş hacminin arttığı belirtiliyor. Bu çerçevede, ikinci el makine ile güvenlik hizmetlere dikkat çekiliyor. Deutsche Welle'e göre, güvenlik hizmetleri sektöründeki büyümenin yüzde 3-5 düzeyinde devam etmesi bekleniyor.
Bu arada, ülkede ikinci el makine ve otomobil satıcıların resesyondan kazançlı çıkan diğer bir sektör olduğuna da işaret ediliyor. Yüksek kaliteli makine ve ekipmana gerek yurt içinde gerekse yurt dışından artan bir talebin bulunduğu ifade ediliyor.
Alman İhracatçılar Derneği Başkanı Jens Nagel de, ikinci el Alman ürünlerine yurt dışında da artan rağbete işaret ederken Almanya'dan ikinci el ürünleri alımını artıran ülkeler arasında Türkiye'yi de saydı.
Nagel'e göre, Almanya'dan ikinci el ürün ithalatını artıran diğer ülkeler arasında Romanya, Bulgaristan ve Balkan ülkeleri de bulunuyor.(ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.