TÜRKİYENİN ARAŞTIRMA MERKEZİ KOÇ UNİVERSİTESİ
TÜRKİYE'NİN ARAŞTIRMA MERKEZİ KOÇ UNİVERSİTESİ
Koç Üniversitesi 72 laboratuvarı, dünyaca tanınmış öğretim üyeleri ve henüz lisans seviyesinde dahi bilime katkıda bulunabilen öğrencileri ile son yedi yılda dış kaynaklar tarafından desteklenen 256 projeye imza attı. Üniversitede, şu anda aktif 95 proje yürütülüyor. Koç Üniversitesi öğretim üyesine düşen makale oranı ve bilimsel atıfta bulunulma sayısında ise Türkiye’nin ilk üç üniversitesi arasında yer alıyor. UTD En İyi 100 İşletme Okulu Kuzey Amerika Sıralaması (UTD Top 100 North American Rankings of Business Schools) araştırmasına göre de finans alanında makale yayınlama oranında dünyada 69’uncu, Türkiye’de ise açık ara farkla 1’inci sırada yer alıyor.
Koç Üniversitesi bir araştırma üniversitesi olarak önemli ve dünya çapında araştırmalara imza atıyor. Kalkınma Bakanlığı tarafından 15 milyon TL ile fonlanan KUYTAM (Yüzey Araştırmaları Merkezi), Enerji Merkezi gibi Türkiye’yi ileriye götürecek 7 araştırma merkezi ve 2 forum ile çalışmalara ev sahipliği yapıyor. Koç Üniversitesi’nin Rumelifeneri Kampüsü’nde ve Hemşirelik Yüksekokulu’nda sayıları bölümlerine göre çeşitlilik gösteren 72 araştırma ve eğitim laboratuarı aktif olarak çalışıyor. Sosyal bölümler dâhil tüm fakülteleri için laboratuar olanağı sağlayan Üniversite, 2004’ten Nisan 2011’e kadar dış kaynaklar tarafından desteklenen 256 projeye imza atmış bulunuyor; şu anda ise 95 aktif proje yürütülüyor. Koç Üniversitesi tarafından yapılan patent başvuru sayısı şu anda 5, çok yakında ise 10’a ulaşacağı bildiriliyor.
Koç Üniversitesi, uluslararası başarılarıyla ön planda
Koç Üniversitesi, Türkiye’deki 100’den fazla öğretim üyesine sahip, lisans eğitimi veren üniversiteler arasında öğretim üyesi başına düşen makale oranı ve (Tıp Fakültesi olan üniversiteler hariç) bilimsel atıfta bulunulma sayısında son 5 yıldır ilk 3 arasında yer alma başarısını gösteriyor. Bu, araştırmaya verilen önemin, öğretim üyelerinin ve araştırma programlarının başarısının bir göstergesi olarak nitelendiriliyor.
Öğretim üyelerinin akademik bilinirlikleri ve başarı seviyelerinin bir diğer göstergesi olarak bakıldığında TÜBA ve TÜBİTAK gibi çok saygın kurumların verdiği ödüllerin dağılımında Koç Üniversitesi’nin ilk sırada yer aldığı görülüyor. 2011 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Genç Bilim İnsanı (TÜBA GEBİP) ödüllerinde farklı alanlarda sunulan 23 ödülden dördü Koç Üniversitesi öğretim üyelerine verildi. Öte yandan önemli uluslararası araştırma ve sıralamalarda da Koç Üniversitesi çalışmaları öne çıkıyor. “UTD En İyi 100 İşletme Okulu Kuzey Amerika Sıralaması” (UTD Top 100 North American Rankings of Business Schools) araştırmasına göre Koç Üniversitesi, Finans alanında makale yayınlama sıralamasında dünyada 69’uncu, Türkiye’de ise açık ara farkla 1’inci sırada bulunuyor. Ayrıca Üniversite, Financial Times’ın En İyi Uluslararası Üniversiteler sıralamasında yer alan ilk Türk üniversitesi olma başarısını gösterdi ve İşletme Yüksek Lisans programı (MBA) dünyada 57’inci sırada yer alıyor.
Koç Üniversitesi Hakkında
1993 yılında, en yetkin mezunları yetiştirmek, bilimin sınırlarını ilerletmek ve bu alanlarda ülkemize ve insanlığa ve Türkiye'ye hizmet etmek misyonuyla kurulan Koç Üniversitesi, uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurumdur. 22 lisans, 24 yüksek lisans ve 13 doktora programı bulunan Koç Üniversitesi'nde lisans programındaki öğrencilerin yüzde %60’ı burslu olarak eğitim görmektedir. Bu sayının içinde kısmi burslar mevcut olup %40 tam bursa eşdeğerdir. Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri yüksek lisans ve doktora programlarındaki öğrencilerin ise %100'ü bursludur. Koç Üniversitesi'nde 4.400 öğrenci öğrenim görmektedir. Koç Üniversitenin lisans ve yüksek lisans programlarından toplam 7.000’den fazlamezunu bulunmaktadır. www.ku.edu.tr
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.