Türkiye'den İsrail Çelişkisine Cevap

Türkiye'den İsrail Çelişkisine Cevap

Türkiye'nin arabuluculuğu konusunda İsrail'den gelen çelişkili açıklamalara eleştiri...

Sözcü Burak Özügergin, olağan basın bilgilendirme toplantısında Türkiye'nin Türkiye ile Suriye arasında aracılık yapması konusunda İsrail hükümeti içerisinde patlak veren tartışmalara ilişkin bir soruyu yanıtlarken bu konuda İsrail'den çelişkili açıklamaların gelmeye devam ettiğine dikkat çekerek, “Sanırım en iyi cevap İsrail kamuoyu verdi” dedi. İsrail'in çıkarlarına zarar verilmemesi çağrısında bulunduğuna işaret eden Sözcü “Biz illaki aracı olacağız tutumu içerisinde değiliz” dedi.

Sorunun bölgeyi ilgilendiren bir konu olduğuna işaret eden Sözcü, Türkiye'nin elinden geleni yapmaya hazır olduğu mesajının da verdi.

Diğer bir sorunun karşısında yerleşimler konusunun, çok karmaşık ve Ortadoğu barış sürecinin ana konulardan biri olduğunu ifade eden Sözcü, bu konuda İsrail'in, aslında geleceğe yönelik beklentiler çerçevesinde ve bölgenin yararına olacak biçimde bir karar vermesini beklediklerini belirtti.

Burak Özügergin, Ortadoğu sorunlarının çözümü için bir hareketlenme gerektiğini, bu gerçekleşmeden bölgeye barış gelmesi zor olacağını da vurguladı.


aktifhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.