Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Çalıştayı Tamamlandı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Çalıştayı Tamamlandı

Türk Eğitim Sen’in düzenlediği “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Çalıştayı” kapanış oturumuyla sona erdi.

Çalıştayımızın ikinci gününde komisyonlarımız Maarif Modeline yönelik görüş ve eleştirilerini dile getirdi, öneriler oluşturdu ve sonuç raporları hazırladı.

Genel Başkanımız Talip Geylan da komisyonların çalışmalarını yakından takip ederek, komisyon üyeleri ile bilgi alışverişinde bulundu.

Genel Başkan Yardımcılarımız, komisyon üyelerine çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerini sunarken, sertifikalarını da takdim etti.

Bu anlamlı çalışmanın ardından hazırladığımız raporları ilk fırsatta Sayın Bakan’a sunacağım.

Ardından Çalıştayımızın kapanış oturumuna geçildi. Kapanış oturumunda bir konuşma yapan Genel Başkanımız Talip Geylan, müfredatın hazırlık ve uygulamaya konulma sürecinin çok hızlı gerçekleştiğini söyleyerek, müfredatla ilgili eksiklerin ve arazların temel nedeninin de bu durum olduğunu bildirdi. Sonuç raporlarının Millî Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere TBMM, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu ve diğer ilgili paydaşlarla paylaşılacağının altını çizen Geylan, “Umuyorum ki, sizin burada gösterdiğiniz iradenin MEB nezdinde de bir karşılığı olur ve hassasiyetlerimiz dikkate alınır” dedi.

Müfredatın dinamik bir süreç olduğunu ve dolayısıyla çağın, toplumun ve eğitimin ihtiyaçlarına göre güncellenebileceğini söyleyen Geylan, müfredatın hazırlık sürecinde Türk Eğitim Sen olarak müfredat programlarının içeriği, kazanımları, hazırlanacak eğitim materyalleri, ölçme değerlendirme süreçleri ve uygulama esaslarıyla ilgili olarak hem sahadan gelen verileri hem de bilimsel değerlendirmeleri bir araya getirerek kapsamlı bir raporu hazırladıklarını, bu raporu, öğretmenlerimizin görüşlerini içeren anket çalışmalarıyla zenginleştirdiklerini ve paydaşlarına sunduklarını söyledi.

Geylan, ayrıca bu çalıştay öncesinde öğretmenlerimiz ve alanının uzmanlarıyla birlikte il ve bölge bazlı çalıştaylar da düzenleyerek, hem mevcut programları değerlendirdiklerini hem de önerileri rapor haline getirdiklerini bildirdi.

Müfredat konusu ilk gündeme geldiği andan itibaren ideolojik ve siyasi karşı duruşlardan ari şekilde yapıcı bir yaklaşımla süreci değerlendirdiklerine dikkat çeken Geylan, “Türk Eğitim Sen olarak ne istemezükçü arazlı bir tavıra ne de siyasi bir bağnazlıkla körü körüne bir tarafgirlikle değil tam anlamıyla eğitim sistemimizin ihtiyaçları ve meslektaşlarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda bilimsel bir tutumla müfredat değişimine yaklaştık. Biz inanıyoruz ki, çocuklarımızı gelişmiş dünyayla rekabet edecek donanıma sahip kılacak eğitim sistemi, içeriği ve hedefleri bakımından milli, yöntemi ve araçları bakımından çağdaş ve bilimsel bir hüviyette olmalıdır. Bu hedef doğrultusunda ortaya konulacak her emeğin destekleyicisi olmak da bizim tarihi vebalimizdir. Biz bu gayretimizi sergilerken de müfredat hazırlığının yürüten sorumluluk makamlarından da aynı tavrı beklemek en doğal hakkımızdır diye düşünüyoruz.

Bu yaklaşımımızı, hem Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’i ziyaretimizde, hem de siyasi partilerle yaptığımız görüşmelerde tüm muhataplarımıza ilettik. Diliyorum ki, bu çalıştayımız neticesinde ortaya çıkacak olan sonuç raporlarımız başta MEB olmak üzere ilgili tüm sorumlular nezdinde karşılık bulur ve 21. Yüzyılı Türk Asrı yapacak genç nesillerimiz hak ettikleri müfredat ve eğitim sistemiyle geleceğe hazırlanacak imkanlara kavuşur.

Genel Başkan, kapanış konuşmasının ardından komisyon üyelerine sertifikalarını takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.