Türkiye yazılım üssü olabilir mi?

Türkiye yazılım üssü olabilir mi?

FATİH Projesi, Türk Eğitim Tarihi'nin belki de Türkiye'nin en önemli ve en büyük projelerinden birisi. 10 milyar dolarlık bir hacimden söz ediliyor.

FATİH Projesi, Türk Eğitim Tarihi’nin belki de Türkiye’nin en önemli ve en büyük projelerinden birisi. 10 milyar dolarlık bir hacimden söz ediliyor.
Paranın çoğu alet, edevata gidecek. Dolayısıyla başkalarının cebine girecek. Milli tablet yaparız diyenler var. Ama bu pek kolay değil. Akıllı tahta belki. Nitekim yapanlar da var.  Ne kadarı ithal ne kadarı yerli onu da zaman gösterecek? Ama bu süreçte en önemli arguman yazılım olacak.  Zaten projenin amacı da bu. Önceki çağları kaçırdık, hiç olmazsa Bilişim Çağı’nı yakalayalım, hedefi var. Takdire şayan bir durum. Ama arkasının da gelmesi gerekiyor.
Kocaeli Muallimköy’de kurulması düşünülen Silikon Vadisi Projesi, FATİH’e lojistik destek sağlayacak.Ama hâlâ hareket yok. Keşke bir an önce başlasa da kafalardaki pek çok soruya cevap bulunsa. Vitamin Projesi, TÜBİTAK’ın 25 yıl önceki öngörüsüydü. İyi başladılar ama sonunu getiremediler. Sonra birkaç kez el değiştirdi ve şimdi yeniden ataktalar. Ama ülkemizin bir değil yüzlerce, binlerce Vitamin’e ve vitaminciye ihtiyacı var. O potansiyel fazlasıyla bulunuyor. Yeter ki doğru yönlendirilsin..
 

Abbas GÜÇLÜ-Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.