"Türkiye şaha kalkacak" dedi, şehit haberi gecikmedi

"Türkiye şaha kalkacak" dedi, şehit haberi gecikmedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Demokratik Açılım'ı gerçekleştirdiğimiz zaman ve terörü çözdüğümüz zaman Türkiye şaha kalkacak" dedi. Erdoğan, bu sözleri söyledikten kısa bir süre sonra Şemdinli'de şehit olan 4 asker için ise "Şehit mertebesine ulaşmak isteyen

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara Gençlik Parkı'nın yeniden restore edilmesi nedeniyle yapılan açılış törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 4 askerin şehit olmasını üzüntüyle öğrendiğini ifade ederek, "Şemdinli'deki olay süreci baltalamaya yönelik terörist bir adımdır. 81 vilayetimizin tamamı huzur istiyor. Ben kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun. Biz şehitlerimizle ve gazilerimizle buraya geldik. Bundan sonrada inanıyorum bizim şehit mertebesine ulaşmak isteyen binlerce evladımızın olduğuna inanıyorum" dedi.

"Milli birlik Projesi"ni projesinin Türkiye'yi huzura ve refaha ulaştıracağını söyleyen Erdoğan, "Hayallerimiz var. Bugün bizi birbirimize bir kez daha düşürmeye çalışanlara en gür sesimizle cevap veriyoruz. Bu ülken evlatlarını birbirine düşüremeyeceksiniz. Bizim kardeşliğimiz asla ve asla bitiremeyeceksiniz. Değerli kardeşlerim bakınız yaklaşık bir aydır bir "Milli birlik Projesi"ni başlattık ve bunun üzerinde çalışıyoruz. 25 yıldır devam eden kardeş kavgasını önlemek, Türkiye'yi huzura ve refaha ulaştırmak için çalışıyoruz.


Hamdolsun tüm Türkiye sesimize yankı verdi. Türkiye'nin her köşesinde olumlu tepkiler aldık. Şuraya dikkatinizi çekiyorum son 1 ay içinde gördük ki Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney bu acının sona ermesini istiyor. 71.5 milyon vatandaşımız bu acının dinmesini istiyor. İşte bakın az önce bir haber aldım ne yazık ki şehitlerimiz var. Ve ben diyorum ki Ferhat kardeşimden rica ediyorum biz onların manevi huzurunda bu toplantımızı bu şekilde noktalarsak daha isabetli olacaktır" şeklinde konuştu.

Sivil toplum örgütlerini, medyayı, üniversiteleri ve sanatçıları açılım sürecine katkı vermeye çağıran Erdoğan, "Toplumun her kesimi Türkiye'nin aydınlığa, refaha, huzura kovuşturmak için büyük bir arzu ve heyecan olduğunu görüyoruz" dedi.

Erdoğan, "Demokratik Açılım"ın gerçekleştirildiğinde Türkiye'nin şaha kalkacağın belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye, terörü çözdüğümüz zaman tekrar şaha kalkacak. Milli Birlik Projesi'nin gerçekleştirdiğimizde altını çiziyorum, Türkiye'yi kimse tutamayacak. Türkiye huzur içinde güven içinde ve refah içinde geleceğe yürüyecek. Türkiye'nin ekonomisini daha da güçlenecek. Türkiye güçlenecek aziz milletimiz güçlenecek. Artık bu yoldan geriye dönüş yok. Bedeli ne olursa olsun bu süreci tamamlayacağız. Bu kardeşlik projesini tamama erdireceğiz. Süreci engellemek isteyenler olabilir. Süreci tahrik etmeyen isteyenler olabilir. Zihinleri bulandırmak isteyenler olabilir. Aziz milletim bunların hiç birine prim vermeyecektir."



"Türkiye ekonomide dünyada 17. sırada"

Erdoğan, Türkiye'nin her yeriyle eş zamanlı olarak kalkınması gerektiğini vurgulayarak, "Son 7 yıl içerisinde vatandaşlarım Türkiye'nin dış politikada nereden nereye geldiğini görüyor. Burada toplanmış Ankaralılar görüyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yurt dışına çıkarken pasaportunu gizliyordu. Cebinden Türk parasını çıkartırken endişe duyuyordu. Bugün dünyanın her yerinde Türkiye konuşuluyor. Türkiye'nin onurlu sağlam duruşu konuşuluyor. Asya'ya gidin Afrika'ya gidin orada gündem Türkiye. Türkiye mucizesi konuşuluyor. Türkiye BM Güvenlik Konseyine bu arada bildiğiniz gibi üye oldu. Türkiye medeniyetler ittifakı girişimini başlattı. Türkiye Orta Doğu'dan Kafkaslardan Balkanlarda barışın adresi oldu. Türkiye dünya ekonomisinde 26. sıradayken geldi şimdi 17. sıraya oturdu. Bugün hamdolsun her bir kardeşim pasaportunu gururla taşıyor. Her mekanda başı dik şekilde dolaşıyor" dedi.

anka

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.