Türkiye-Romanya: 2-0

Türkiye-Romanya: 2-0

Milli Takım, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi son provada hazır gözükmedi.


Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri için geri sayım başlarken, deplasmanda oynayacağımız Kazakistan maçının son provasını Romanya karşısında gerçekleştirdik. Hiddink, ABD kampına sakatlığı nedeniyle katılamayan Mevlüt'e ilk on birde şans verdi, lejyoner forvet oyuncusunu gözlemleme şansı buldu.
Hiddink, son basın toplantısında 'atak' futbolu ön plana çıkaracaklarını söylemişti. Ne var ki, dünkü sisteme baktığımızda hiç de öyle olmadığını gördük. 4-2-3-1 sistemiyle sahaya çıkan ay-yıldızlı ekibimiz, savunmayı kalabalık tutmasına karşın rakibe pozisyon verirken, top kazandığımız anlarda ilk yarıda ileride gerekli çoğunluğu bir türlü sağlayamadık.
15'te Blasco'nun kalabalık savunma arasında yükselip, vurduğu kafa şutunda Gökhan Gönül topu çizgi üzerinden uzaklaştırırken, alkışı da hak etti. 22'de Gökhan Gönül'ün sağdan gelip, ceza alanı içine kestiği topa iyi yükselen Mevlüt'ün kafa şutunda top az farkla auta giderken, ilk pozisyonumuzu üretmiş olduk.
Hiddink, ikinci yarıya Kazım ve Tuncay hamleleriyle başladı. Nitekim bu hamleler, hücumda daha etkili olmamızı sağladı. 56'da Arda'nın yaklaşık otuz metreden sert şutu üst direkte patlarken, bu yarıda daha çok risk aldık, presi öne çıkardık, ileride çoğaldık, Tuncay'a Arda destek verdi, pozisyon aradık. Ancak rakibin savunma duvarını aşmakta zorlandık.
Bu yarıda 82'de bir penaltı kararına tanıklık ettik, kelimenin tam anlamıyla skandal ötesiydi! Cocis, Gökhan Gönül'e dokunmadı bile... Orta hakemin penaltı noktasını göstermesi, tribünleri de, bizleri de şaşırttı. Emre Belözoğlu, şık bir vuruşla topu filelere gönderirken, hakem yardımıyla öne geçtik! Ve Türk futbolunun son yıllardaki yıldızı Arda, 86'da ona yakışan müthiş bir gol atarak, maçın skorunu belirledi: 2-0.
Gruba iyi başlamak, yani önce Kazakistan ve ardından da Belçika'yı kayıpsız geçmek zorundayız. Bu tip maçlarda kaybedeceğimiz her puanı ileride mumla ararız! Dünya Kupası'na gidemeyişimizin temelinde bu kayıplar yok muydu?
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.