Türkiye Kamu-Sen, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Toplantısına Katıldı

Türkiye Kamu-Sen, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Toplantısına Katıldı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nün 112.Toplantısı İsviçre’nin Cenevre Şehrinde 3 Haziran 2024 günü başladı.

Toplantıya Türkiye Kamu-Sen’i temsilen Genel Başkanımız Önder Kahveci, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Türk Haber Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Türk Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney katılım sağlıyor.

Bu yıl, Sosyal Adaletin ve İnsan Onuruna Yakışır İş Kavramının geliştirilmesi teması ile toplanan genel konferansa ILO Üyesi 187 ülkeden Çalışan, İşveren ve Hükümet Temsilcileri yoğun bir katılım gösterdi.

Toplantılar; pandemi sonrası yaşanan küresel ekonomik kriz, çalışma hayatında yaşanan olumsuzluklar, adil çalışma düzeylerinin yeniden tesisi gibi konuların ayrıntılı olarak masaya yatırılmasıyla devam ediyor.

Ayrıca toplantıya ülkemizi temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof. Dr.Vedat Işıkhan başta olmak üzere; çalışan, işveren ve hükümet temsilcileri olarak geniş bir delegasyon ile katılım sağlıyor.

Bu yıl düzenlenen Genel Konferans’ın ILO Standartları uygulama komitesi gündeminde ülkemiz “ILO 98 Sayılı Toplu Sözleşme ve Sendikal Özgürlükler Sözleşmesini İhmal” başlığı altında yer alırken, bahse konu komitede heyetimiz adına görev alan Genel Başkan Yardımcımız ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanımız Ahmet Demirci, ülkemiz 4688 sayılı Kamu Çalışanları Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun içeriği ve uygulanması ile ilgili olumsuzlukların altını çizdiği bir konuşma gerçekleştirdi ve yine aynı toplantıda komiteye ayrıntılı bir rapor sunumu yaptı.

ILO Genel Konferansı çerçevesinde, Türkiye Kamu-Sen heyeti dünyanın değişik bölgelerinden toplantıya katılan temsilcilerle temaslarını sürdürmeye devam ediyor.

FİLİSTİN’E DESTEK MİTİNGİNE KATILDIK

ILO Toplantısı sırasında, Filistin’de yaşanan olaylar da unutulmadı. Birleşmiş Milletler Ana binası önünde Türkiye’den katılım sağlayan sendikaların ortak girişimi ile"Filistine Destek, İsrail'i Telin" mitingi düzenlenirken, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve heyetimizde bu girişime destek verdi.

AMPUTE FUTBOL MİLLİ TAKIMIMIZA DESTEK VERDİK

Heyetimiz, 2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Almanya ile karşı karşıya gelecek olan Ampüte Futbol Milli Takımımızla Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdinde bulunan Daimi Temsilciliğimizde bir araya gelen heyetimiz Milli Futbol Takımımıza başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.