Türkiye için ikinci uyarı!

Türkiye için ikinci uyarı!

Bankaların fiyat hedefleri düşürüldü, kâr tahminleri revize edildi!

JPMorgan ve Goldman Sachs gibi yatırım bankaları son günlerde Türkiye'yi mercek altına almış durumda. Bu kurumların tahvsiyeleri ise Türkiye için hiç de pozitif değil. Önce Goldman Sachs "Türkiye'de sat Rusya'da al" dedi. Ardından JPMorgan, yatırım tavsiyesini düşürdü. Ve şimdi de Goldman hedefine bankaları aldı...
Goldman Sachs, risk kaldıracı maliyetine ilişkin muhafazakar tahminlerini revize etmesine bağlı olarak Türk bankaları için 12 aylık fiyat hedeflerini aşağı çekti, 2011, 2012 ve 2013 hisse başına kar tahminlerini düşürdü.

Halkbank ve Vakıfbank için taviyelerini aşağı çeken Goldman Sachs, diğer bankalar için ise değiştirmedi. Goldman Sachs, net varlık değeri baz alınarak hesaplanan 12 aylık fiyat hedeflerinde yapılan revizeler sonrasında Halkbank'ın fiyat hedefinin 'Al', Vakıfbank'ın fiyat hedefinin ise 'nötr' tasviyesini sürdürmek için yeterli getiri potansiyeline sahip olmadığının görüldüğünü belirterek, Halkbank için tavsiyesini 'nötr'e, Vakıfbank için ise 'sat'a çekti.
Goldman Sachs, tavsiyeleri ve fiyat hedefleri için ana riskin beklenenden düşük faiz, tahminlerin üzerinde risk ve faaliyet kaldıraçı maliyeti ve daha dar risk spreadleri olarak sıraladı.

TÜRKİYE'DE SAT DEMİŞTİ!
Goldman Sachs tarafından yayınlanan gelişmekte olan piyasalar raporunda Rusya piyasalarında ağırlığın arttırılması Türkiye piyasasında ise azaltması tavsiye edilmişti. Goldman Sachs raporunda Türkiye'de son dönemde açıklanan ve hayal kırıklığı yaratacak kadar yüksek seviyede olan cari açık rakamı nedeniyle Türk hisse senedi pıyasaları hakkında endişeleri olduğunu belirtmişti.
Goldman Sachs, Türkiye'nin tersine Rusya'nın enflasyon görünümündeki toparlanma ve ucuz fiyat seviyeleri ile bir fırsat sunduğu ifade etmişti.

JPMORGAN DA TAVSİYE DÜŞÜRMÜŞTÜ!
Yatırım bankası JPMorgan Türkiye için tavsiyesini “underweight”e düşürmüştü. Banka'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu güçlükler arasında, yaklaşan seçimlerle birlikte artan siyasi belirsizlik, yüksek manşet tüketici fiyatları endeksi, banka karlarındaki büyümeyle ilgili endişeler ve genişleyen cari açık gösterilmişti.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.