Türkiye Borçlarını Vaktinde Ödüyor

Türkiye Borçlarını Vaktinde Ödüyor

Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, Doğalgaz Sevkıyatı Konusunda Türkiye ile İlgili Sıkıntılarının Olmadığını Bildirdi. Ayrıca Türkiye'nin Borçlarını Vaktinde Ödediğini Belirtti.

Rusya'nın enerji şirketi Gazprom sözcüsü Sergey Kupriyanov, Ukrayna'da yayınlanan "İzvesti na Ukraine" gazetesine verdiği demecinde doğalgaz sevkıyatı konusunda Türkiye ile ilgili sıkıntılarının olmadığını bildirdi. Ayrıca Türkiye'nin borçlarını vaktinde ödediğini belirtti.

İzvesti na Ukraine muhabirinin, "Ukrayna'nın Rusya'ya olan doğalgaz borcuyla ilgili tansiyon artmış durumda. Fakat Türkiye ve Transdinyester'in de (Moldova'nın Rusya yanlısı ayrılıkçı bölgesi) Gazprom'a yaklaşık 3 milyar dolar borcu var. Peki Ukrayna'ya özel bir durum mu söz konusu?" şeklindeki sorusuna Kupriyanov, Türkiye'nin parasını ödediğini söyledi.

Gazprom sözcüsü iddialarla ilgili verdiği yanıtında: "Transdinyester'in borcu ile ilgili epey zamandır görüşüyoruz ve ödeme ilgili yeni anlaşmalar sağlandı. Türkiye'ye gelince hiçbir sıkıntımız yok. Türkiye doğalgaz parasını ödüyor. Üstelik bizim aramızda uzun vadeli anlaşma var, bu da tüm doğalgaz parasının ödeneceğine ilişkin bir gösterge." dedi.

Ukrayna ile durumun çok farklı olduğuna işaret eden Kupriyanov şu şekilde konuştu: "Kiev bizden 1 Ocak'tan sonra yeni bir sayfa açmamızı istiyor. Borcun ödenmesiyle ilgili yeni bir şey yok. Borcun ödenmemesi durumunda Ukrayna'ya doğalgaz göndermeyeceğiz."

www.sondakika.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.