Türkan Yamantürk'te neler oluyor?

Türkan Yamantürk'te neler oluyor?

Türkan Yamantürk İlkokulu’nda “Değerler Eğitim Projesi” uygulaması yapılmaya başlandı .

Çankaya’nın gözde okullarından Türkan Yamantürk İlkokulu’nda “Değerler Eğitim Projesi” uygulaması yapılmaya başlandı. MEB’in önemle üzerinde durduğu değerler eğitimi Çankaya’nın Türkan Yamantürk İlkokulu’nda etkili bir biçimde ele alınıyor.

Proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Erhan Ölekli, “ Doğru ve iyi olanı bilmek ile doğru ve iyi olanı yapmak arasındaki en önemli bağlantı, doğru ve iyi olanı yapacak bir karaktere sahip olmaktır.” anlayışıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Erhan Ölekli; “Okulumuzda komisyon kurup koridor ve katlarımıza hoşgörü, empati, sevgi, saygı, demokrasi ve yardımseverlik isimlerini verdik.Değerlerle özdeşleşmiş kişileri eşleştirdik. Örneğin, hoşgörü=Mevlana, sevgi=Yunus Emre vb. kişilerin resimleri ve sözlerini koridorlara astık.” Derslerde de bu değerlerin konularla birlikte etkin bir şekilde işlendiğini belirten Erhan Ölekli, idareci ve öğretmenler olarak amaçlarının erdemli, milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Okul Müdürü Erhan bey ayrıca her ay bir değer ele alınarak okul dergisi çıkarılacağını belirtti. 

Bu projelerin uygulanması aşamasında desteğini esirgemeyen velilere ve özverili çalışmalarından dolayı öğretmenlere ve okul personeline teşekkürlerini belirtti. 
Türkan Yamantürk İlkokulu olarak her dönem sonunda veli el kitabı hazırlanacağını ve karnelerle birlikte bu rehber kitabın velilere ulaştırılacağını söyledi. 
İngilizce dersi için ayrı bir sınıf düzenlendiğini, İngilizce derslerinin bu derslikte yapıldığını, merdiven basamaklarına İngilizce ve Türkçe sözcüklerin yapıştırılarak hem okulda yeni bir formatın oluşturulmaya, hem de öğrenci farkındalığının geliştirilmeye çalışıldığını belirtti.  

Sporcu, özellikle Fenerbahçeli olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Okul Müdürü Erhan Ölekli, Türkan Yamantürk İlkokulunu özetle; “ Sağlıklı, sosyal ve bilgili insan yetiştiren okul” olarak tanımladı.” 
 Feyzullah AYDAŞ / Anayurt Gazetesi

yamanturk.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.