Türk Telekom'dan 'bedava' aldatmacası

Türk Telekom'dan 'bedava' aldatmacası

Türk Telekom bitirdiği kampanyaları haber vermediği için vatandaşı mağdur ediyor. Bedava konuşuyorum sanan binlerce abone yüklü fatura şoku yaşıyor. Birçok kişi bu yüzden aboneliklerini iptal ediyor.

Sabit hatlarda 2009'dan bu yana 5.5 milyon abone kaybeden Türk Telekom, bu zararı mevcut abo-nelerin üzerine yıkmaya başladı. Sık sık özel fiyat avantajlı kampanyalar düzenlediğini duyuran kuru-luş, kampanyanın bittiğini aboneye bildirmediği için tüketici yüksek fiyatlı faturalarla karşılaşıyor.

TÜKETİCİ ALDATILIYOR

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Başkanı Aydın Ağaoğlu Türk Telekom'un düzenlediği 'Sa-bah 7 akşam 7 bedava' kampanyasının tüketiciye haber verilmeden iptal edildiğini belirterek, "Vatan-daş bilmediği için konuşuyor ve çok yüksek faturalarla karşılaşıyor. Tüketici alenen aldatılıyor" dedi.

TEHDİT DE EDİYORLAR

Yüzlerce vatandaşın bu yolla mağdur olduğunu kaydeden Ağaoğlu şunları söyledi: "Türk Telekom tü-keticilere bu parayı ödemezsen direkt telefonunu kapatırım diyerek tehdit ediyor. Bu durum aynı za-manda insanların haber alma özgürlüğünü de kısıtlamak anlamına geliyor.
Telekom'un 2009'dan bu yana 5.5 milyon aboneyi kaybetmesinin altında da bunun gibi tüketici şika-yetleri yatıyor."

BENİM BAŞIMA GELDİ

Ağaoğlu bu kampanyalardan kendisinin de mağdur olduğunu anlatarak başına gelen bir olayı şöyle di-le getirdi: "Bana ekstra 1 TL'ye cep telefonlarını da arayabileceksin dediler. Ancak bunu bana haber vermeden sonlandırmışlar. Bunun rekabetle hiçbir ilgisi yok bunun adı tüketiciyi aldatmadır. Bu tarz uygulamaları Telekom hep yapıyor."

TELEKOM EMEKLİSİ İSYAN ETTİ

Aynı durumdan birçok kişi mağdur olduğu anlatan Burcu B, 26 yıl Türk Telekom'da çalıştığını ve emekli olduğunu belirterek, "24 yıllık kesintisiz müşterisiyim. Böyle küçük hesaplarla maalesef beni kaybettiler" diye konuştu.

Serkan Ü, isimli abonede kampanyanın bir başka mağduru. Serkan Ü, "Yıllardır kullandığım telefo-numu iptal ettirmek zorunda bıraktıkları için Telekom yönetimini tebrik ediyorum" dedi.

KAMPANYA BİTİMİNİ BİLDİRMEDİ

Türk Telekom'a bu alanda gelen şikayetler bitmek bilmiyor. www.Şikayetvar.com adresine Telekom ile ilgili adeta şikayet yağıyor. Burcu B, isimli tüketici, Türk Telekom'un bu kampanyasından bir süre yararlandığını fakat bütün kampanyalar için kendisini arayan müşteri temsilcilerinin kampanyanın bitti-ğini haber vermediğini belirtti.

Burcu B "Kampanyanın bittiğini Türk Telekom'dan değil de bu ay hesaptan kesilen 192 TL ile acı bir şekilde öğrenmiş olduk" dedi.

ÇÖZÜM YOK, OTOMATİK CEVAP VER

Abonelerden Sikayetvar.com sitesi aracılığıyla gelen şikayetlere Türk Telekom Müşteri İlişkileri tara-fından, "İletmiş olduğunuz talebiniz ilgili birimlere iletilmiştir.

Konu inceleme aşamasındadır, en kısa sürede sonuçlandırılarak gerekli bilgilendirme tarafınıza yapıla-caktır" cevabı veriliyor. Ancak vatandaşın sorunlarının çözülmediği görü- lüyor.

 

Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.