Türk öğrenciler ödülünü Kraliçe'nin elinden aldı

Türk öğrenciler ödülünü Kraliçe'nin elinden aldı

Ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği ödüllerle adından söz ettiren Fatih ve Samanyolu Koleji yeni bir başarıya daha imza attı.

İngiltere'de gerçekleştirilen 41. Kimya Olimpiyatı'na katılan İstanbul Özel Fatih Fen Lisesi'nden Hüseyin Ergüven ile Ankara Özel Samanyolu Lisesi'nden Abdurrahman Türksoy ve Melih Bacı kazandıkları madalyalarla Türkiye'nin gururu oldu.



İstanbul, İzmir ve Ankara'da okuyan dört lise öğrencisinden oluşan Türk Milli Takımı, 66 ülkeden 250 yarışmacının katıldığı organizasyonda 2 gümüş, 1 bronz madalya kazandı. 19–27 Temmuz tarihleri arasında Londra'da düzenlenen yarışmada derece alan Türk öğrenciler, ödüllerini İngiltere Kraliçesi Elizabeth Alexandra Mary'nin elinden aldı.

İngiltere'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Kimya Olimpiyatı'nda ülkemizi temsil eden Türk kimya takımı başarılı bir yarış çıkardı. TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen Ulusal Bilim Olimpiyatları neticesinde belirlenen Kimya Milli Takımı'nda yer alan İstanbul Özel Fatih Fen Lisesi'nden Hüseyin Ergüven, İzmir Fen Lisesi'nden Barışcan Çimen ve Ankara Özel Samanyolu'ndan Abdurrahman Türksoy ile Melih Bacı ülkemizi başarıyla temsil etti. Millilerimizden Hüseyin Ergüven ve Abdurrahman Türksoy gümüş, Melih Bacı ise bronz madalya kazandı.

Başarılı öğrenciler, sevinçlerini ailesi ve öğretmenleri ile paylaşırken Fatih Koleji Genel Müdürü İshak Şahin, 'Türkiye için dünya ile yarışıyoruz' idealini Türkiye'de başlatan ilk kurum olduklarını belirtti. 1992 yılında Türkiye'yi ilk defa Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda temsil eden okul olduklarını hatırlatan Şahin, "Öğrencilerimizin başarıları milletimize birer armağandır." dedi.

9 gün süren olimpiyatta öğrenciler, madalya kazanabilmek için teorik ve pratik dalda büyük mücadele verdi. İki gün süren sınavlarda teorik dalda her öğrenciye 6 soru soruldu. Öğrencilerin bu soruları 5 saatte cevaplandırması istendi. Pratik dalda öğrenciler 5 saat süre zarfında üç deney yaptı. ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.