Türk-İş: Özbek serbest bırakılsın

Türk-İş: Özbek serbest bırakılsın

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk Metal Sendikası'nın suçlu barındıran bir örgüt karargâhı gibi basılmasını kınadıklarını belirterek, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Genel Başkanı Mustafa Özbek'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bı

ardından hazırlanan bildiriyi Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nde okudu. Kumlu, şöyle konuştu:
“Operasyonlarda izlenen yöntem nedeniyle, toplumun en sade bireylerinin bile korku hissine kapıldıkları gerçeğinden hareketle, korkan ve susan toplum yaratmak istemenin demokrasi açısından sakıncalarına dikkat çekilmelidir. Türk-İş Başkanlar Kurulu, Türk-İş'e bağlı hiçbir sendikamızın 'Ergenekon adı verilen süreçle' ilişkilendirilmesini doğru ve haklı bulmamaktadır. Türk-İş, bağımsız yargının, adil kararını bir an önce vermesini beklemekte, bu karar çıkıncaya kadar Özbek'in serbest bırakılarak tutuksuz yargılanmasını istemektedir.”
Kumlu, “Korku toplumu yaratmak isteyen kim?” sorusuna, “Muhatabı elbette hükümettir” yanıtını verdi.

DİSK: Hukuk eşit uygulansın
Bu arada DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Ergenekon'da 11. dalganın ardından yaptığı açıklamada, demokratik hak ve özgürlüklerin, sendikal ve siyasal örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmadan, yeni Anayasa oluşturulmadan gerçek demokrasiden bahsedilemiyeceğini söylemişti.
Çelebi açıklamasında, “Özbek, siyasal veya sendikal alanda bugüne kadar karşılıklı mücadele ettiğimiz, dava açtığımız bir kişidir. Ancak, kim hangi makam ve unvanda olursa olsun hukuk herkes için adil, eşit ve objektif kriterlerle uygulanmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.
milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.