Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Sahada! Şahindoğan ve Dolgun'dan İl Ziyaretleri!
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolgun 4-6 Ocak 2022 tarihleri arasında sırasıyla Manisa, Isparta, Afyonkarahisar’da bir dizi ziyaretlerde bulunarak üyelerimiz ile bir araya geldi.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolgun 4-6 Ocak 2022 tarihleri arasında sırasıyla Manisa, Isparta, Afyonkarahisar’da bir dizi ziyaretlerde bulunarak üyelerimiz ile bir araya geldi. Toplantılarda, Şube Başkanları Şube Yönetim Kurulları, ilçe-üniversite ve iş yeri temsilcileri ile çok sayıda üyemiz de hazır bulundu.
Ziyaretler kapsamında, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolgun; Isparta il Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur'u, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Kılıç'ı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü İbrahim Diler'i, ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı'yı da ziyaret etti.
Heyet daha sonra Afyonkarahisar'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Şahindoğan ve Dolgun Afyonkarahisar Lisesini ziyaret ederek, eğitim çalışanları ile gündeme dair bilgi alışverişinde bulundu. Şahindoğan ve Dolgun, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ı ziyaret etti. Ardından ikili Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’i de makamında ziyaret etti.
İstişare toplantısında bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, “Teşkilatımızın uç beyleriyle bir araya geldik. Bu toplantı için emek harcayan başta Şube Başkanlarımız olmak üzere tüm teşkilatımızı kutluyorum. Varolsun Türk Eğitim Sen...” dedi.
Sözleşmeli öğretmenliğin ucube bir anlayış olduğunu ifade eden Şahindoğan, tüm öğretmenlerin sadece kadrolu olarak ve KPSS puan üstünlüğüne göre atanmasını istedi.
Ülkemizdeki öğretmen açığına vurgu yapan Şahindoğan, atama sayısının yetersizliğine dikkat çekti. Türkiye genelinde binlerce öğretmen ihtiyacı olduğunu belirten, Şahindoğan ücretli öğretmenler eliyle ihtiyacın kapatılmaya çalışıldığını bildirdi. Şahindoğan, “Şubat’ta yapılacak 15.000 öğretmen atama sayısı çok yetersizdir. 500 bin civarında eğitim fakültesi mezunu öğretmenin KPSS’ye girdiği düşünüldüğünde atama sayısı olarak belirlenen rakamlar çok yetersiz kalmaktadır. Hal böyleyken, öğretmen atamaları her yıl sağlıklı bir planlama dahilinde yapılmalı, 2022 yılında en azından ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmalıdır.” diye konuştu.
Sözde yetkili sendikanın toplu sözleşme masasında sergilediği öngörüsüzlük ve beceriksizlik nedeniyle kamu çalışanlarının zor günler yaşadığını kaydeden Şahindoğan; “Her gün fiyatlara yansıyan zamlar, döviz kurunun önlenemez yükselişi karşısında dar ve sabit gelirle geçinen kamu çalışanları gerçekten zor günler yaşamaktadır. Enflasyon farkı bir zam değildir. Enflasyon farkı sıfır zam demektir. Ortaya çıkan enflasyon farkını bir lütufmuş yeni bir zammış gibi göstermek doğru değildir. Ek zam ve refah payı talebini tekrar ediyoruz. 2022 ve 2023 yılı zamlarının yeni ekonomik gerçekler ışığında belirlenmesi kaçınılmaz olmuştur.” diye konuştu.
Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun da, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin beklentilerin uzağında olduğunu söyledi. Öğretmenlerin kariyer basamaklarının sınavla değil, hizmet yılı esasına göre belirlenmesi gerektiğini söyleyen Dolgun, "Sayısız sınavla göreve başlayan öğretmenlerin uzman ve başöğretmen olmak için yeniden sınava tabi tutulması doğru değildir. Öte yandan sözleşmelilerin kadroya alınması ve tüm öğretmenlerin sadece kadrolu istihdam edilmesini istiyoruz. Ayrıca, 3600 ek gösterge için işaret edilen 15 Ocak 2023 tarihi çok geçtir. Öğretmenlerin beklemeye tahammülü kalmamıştır. Kanun teklifi ile ilgili TBMM'de görüşmelerde bulunuyor, çekincelerimizi dile getiriyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin TBMM'deki görüşmeleri sürecinde eksikliklerin giderileceğini umuyorum.” ifadeleri kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.